Data actualizării:
Data publicării:

Top 7 motive de ce mâncatul în fața televizorului este nociv

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie creată de JESHOOTS.com, de la Pexels
Fotografie creată de JESHOOTS.com, de la Pexels
Mâncatul în fața televizorului poate avea mai multe efecte negative asupra sănătății tale.

Iată câteva motive pentru care ar fi bine să eviți obiceiul de a mânca în fața televizorului și de ce este atât de nociv:

1. Obezitate: Atunci când mănânci în fața televizorului ești distras și este mai puțin probabil să fii atent la cât de mult mănânci. Acest fapt poate duce la consumul excesiv de calorii, crescând riscul de obezitate și, implicit, alte probleme de sănătate.

2. Digestie deficitară: Mâncatul într-un mod grăbit și neatent poate afecta digestia. Dacă ești concentrat pe ceea ce se întâmplă la televizor, este posibil să nu mesteci bine mâncarea, fapt care îngreunează procesul digestiv.

3. Risc crescut de alegeri alimentare nesănătoase: În fața televizorului, este mai probabil să optezi pentru gustări rapide și nesănătoase, precum chipsuri, dulciuri sau fast-food, în loc să alegi mese echilibrate și mai sănătoase.

4. Lipsa conștientizării: Atunci când mănânci în fața televizorului, ești mai puțin conștient de senzația de sațietate. Acest fapt poate să ducă la consumul excesiv de alimente înainte de a realiza că ești deja sătul.

5. Impact asupra relațiilor: Dacă mănânci în fața televizorului în loc să te așezi la masă cu familia sau prietenii, vei pierde prilejul de a socializa și de a întări legăturile cu cei dragi. Este cunoscut faptul că mesele sunt un moment important de conectare și comunicare a membrilor familiei.

6. Dezvoltarea unor obiceiuri alimentare nesănătoase: Copiii, în special, sunt influențați de obiceiurile pe care le văd în familie. Dacă obișnuiesc să mănânce în fața televizorului, este posibil să dezvolte și să mențină acest obicei nesănătos pe termen lung.

7. Perturbarea somnului: Consumul de alimente în fața televizorului seara, mai ales a alimentelor bogate în zahăr, poate afecta calitatea somnului. Totodată, lumina albastră de la televizor poate perturba ritmul circadian. Astfel, se poate îngreuna adormirea.

Citește și - Top 10 alimente recomandate să le consumi dacă ai tulburări digestive

Când ai parte de tulburări digestive este foarte important să consumi anumite tipuri de alimente, respectiv cele care sunt ușor de digerat și nu irită stomacul. Iată câteva alimente care sunt, în general, bine tolerate de stomac:

Alimente recomandate:

Banane - Acestea unt ușor de digerat. Pot ajuta la restabilirea echilibrului electrolitic.

Orezul alb este ușor de digerat. Poate ajuta la absorbția excesului de acid din stomac.

Merele coapte sau sosul de mere sunt potrivite pentru stomac. Pot da nutrienți esențiali, însă fără a provoca iritații.

Pâinea prăjită simplă este ușor de digerat. Poate ajuta la absorbția excesului de acid gastric.

Ovăz fiert simplu, fără adaosuri grase sau dulci, este un alt aliment indicat. Este ușor de digerat și calmant pentru stomac.

Cartofi fierți sau copți, fără adăugarea de grăsimi sau condimente, sunt, de asemenea, potriviți pentru stomac.

Ghimbirul, sub formă de ceai de ghimbir, poate ajuta la ameliorarea grețurilor, însă și la calmarea stomacului. Citește continuarea articolului aici pentru a afla care sunt celelalte alimente care îți fac digestia mai ușoară!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel