Urmărește emisiunea live
Top 3 rețete rapide de ruladă. Sunt ușor de făcut și foarte gustoase
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă ți-e poftă de un desert delicios, poți încerca una din cele trei rețete rapide de ruladă. Iată cum se prepară fiecare în parte.

1. Ruladă cu gem

Ingrediente

- 2 ouă

- 1 pahar de zahăr

- 1 pahar de iaurt

- vanilie

- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

- 1.5 pahare de făină

- gem

- zahăr pudră (opțional)

Cum se prepară

Preîncălziți cuptorul la 300 de grade. Bateți spumă ouăle cu zahărul și vanilia. Amestecați iaurtul cu bicarbonat de sodiu și adăugați-l în compoziția de mai sus, continuând să mixați. La final, adăugați treptat făina și amestecați. Veți obține un aluat fluid, de consistența unei smântâni, potrivit bucatarul.eu.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt și turnați în ea aluatul, nivelând uniform pe toată suprafața. Dați blatul la cuptor, pe treapta de mijloc și coaceți timp de 7-8 minute, până se rumenește ușor. Scoateți pandișpanul de la cuptor și transferați-l cu grijă pe un tifon umed.

Ungeți rapid blatul cu gem și rulați-l cu ajutorul tifonului. Lăsați să se răcească. Îndepărtați tifonul și la dorință presărați rulada cu zahăr pudră. La dorință puteți înlocui gemul cu lapte condensat fiert.

2. Ruladă "15 minute"

Ingrediente

- 380 g de lapte condensat

- 1 ou

- 1 pahar de făină

- 0.5 linguriță de bicarbonat de sodiu

- crema preferată

Cum se prepară

Amestecați toate ingredientele cu ajutorul mixerului. Tapetați cu hârtie de copt o formă dreptunghiulară și turnați în ea aluatul. Coaceți 5-7 minute în cuptorul preîncălzit. Ungeți blatul cu crema preferată, gem, ciocolată cu nuci, lapte condensat etc și rulați.

3. Ruladă de biscuiți - 10 minute

Ingrediente

- 450-500 g de biscuiți simpli

- 250-300 g de brânză dulce cremoasă

- 2 pahare de lapte

- 1 ciocolată (neagră sau cu lapte – în funcție de preferințe)

Cum se prepară

Înmuiați fiecare biscuit în lapte fierbinte, după care, pe o bucată de folie alimentară, formați primul strat de biscuiți (jumătate din cantitatea totală de biscuiți). Ungeți stratul de biscuiți cu jumătate din cantitatea de brânză dulce. Acoperiți brânza cu încă un strat de biscuiți, la fel înmuiați inițial în lapte. La final, acoperiți cu un strat de brânză și rulați amestecul, cu ajutorul foliei alimentare. Topiți ciocolata la bain-marie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel