Tocăniță de pui cu ceapă. Rețeta lui chef Sorin Bontea
Tocănița de pui cu ceapă, după rețeta lui chef Sorin Bontea, te va cuceri instant. Iată cum se prepară...
Ingrediente
- 6-8 cepe mari
- pulpă de pui dezosată
- foi de dafin
- boabe de piper
- roșii
- mărar sau pătrunjel
- cimbru
- sare
- ulei
- făină
Cum se prepară
Primul lucru de care trebuie să vă ocupați este să puneți puțin ulei într-o cratiță. Lăsați la încins, timp în care condimentați bucățile de pui cu sare și piper, după bunul plac. După aceea, treceți bucățile de pui prin făină, pentru că astfel sosul se va lega bine. Așezați apoi carnea în tigaia cu ulei încins. Lăsați să se rumenească bine pe ambele părți, câteva minute, până când ați observat o culoare ușor aurie.
Acum, puteți trece la ceapă. Pe aceasta trebuie să o tăiați rondele, iar apoi să o puneți la călit. Timpul estimat pentru acest proces este de 10 minute. Trebuie să fiți însă atenți să nu se topească de tot, scrie fanatik.ro. După ce ați călit ceapa, amestecați-o alături de bucățile de pui. Adăugați apoi niște apă fierbinte în cratiță și, din nou, amestecați cu grijă.
Puneți apoi, pe rând, cimbrul și foile de dafin în vas și lăsați compoziția să fiarbă până ce carnea este aproape gata. Adăugați apoi și roșiile, iar după aproximativ cinci minute, preparatul ar trebui să fie gata de servit. Pentru un plus de savoare, puteți adăuga, la final, încă puțin piper. Chef Sorin Bontea chiar recomandă să condimentați cum trebuie tocănița, pentru a-i da aromă.
La final, puteți folosi pentru ornat mărarul sau pătrunjelul, după ce ați tocat verdețurile mărunt. Așezați apoi preparatul pe farfurie și puteți trece la degustat. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News