Data publicării:

Tocană pentru mahmureală. Rețeta care te pune pe picioare

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto colaj: Pexels/Pixabay
Sursa foto colaj: Pexels/Pixabay

Această rețetă de tocană te ajută să te pui pe picioare după petrecerea de Revelion. Mahmureala dispare.

Ingrediente

- 1,400 kg carne

- 230 g ceapă tocată

- 110 grame de verdeață proaspătă (de preferat, mentă și pătrunjel)

- tocată, o mână de năut, câteva frunze de mangold (sau de spanac)

- o bucată de galangal (poate fi înlocuit cu ghimbir)

- iaurt grecesc

- suc de struguri neîndulcit

- o jumătate de cană de ulei de măsline

- 6 g chimion

- 6 g cassia (poți înlocui cu scorțișoară)

- 1 g cuișoare

- 1 g de ulei de nard (sau alt ulei obținut din rădăcinoase). 

Cum se face tocana pentru mahmureală

Spală carnea și așeaz-o într-o oală cu jumătate din cantitatea de ceapă, verdeață, năutul, galangalul și uleiul. Adaugă apă cât să acoperi ingredientele și las-o pe foc până ce carnea este aproape fiartă, scrie libertatea.ro. Adaugă mangoldul, iar când carnea e perfect gătită, pune iaurtul. După 5 minute, toarnă și sucul de struguri, apoi chimionul, cassia, restul de ceapă. După vreo 10 minute, pune cuișoarele și nardul. Oprește focul, dar lasă oala pe aragaz – căldura reziduală va continua gătirea tocanei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel