Tobă de casă. Rețeta tradițional românească pentru masa de Crăciun
Toba de casă este nelipsită de pe mesele românilor, de Sărbători. Iată cum se prepară rețeta tradițională...
Ingrediente
- 1 cap întreg de porc
- rinichii
- inima
- câteva bucăţi şorici
- 3 foi dafin
- 2 lingurițe boabe de piper
- piper măcinat
- sare
- 1 stomac de porc
- 2 linguri oţet
Cum se prepară
Pentru această toba de porc, tot capul de porc se pârleşte bine, se curăţă şi se taie. La fel, celelalte ingrediente. Se pun toate ingredientele într-un vas mare cu apă rece şi oţet şi se lasă aşa timp de 30 de minute, potrivit retete.unica.ro.. Apoi, se mai trec încă o dată pe sub un jet de apă rece.
Se aşază la foc toate ingredientele pentru toba de casa într-o oală suficient de mare, de aproximativ 7 litri. Se lasă să dea în clocot, se ia spuma şi apoi se pun sarea, foile de dafin şi piperul boabe.
Se lasă la fiert în jur de 2 ore, timp în care şi stomacul porcului se pune în apă rece cu oţet. După ce toată carnea a fiert, se taie bucăţele mici care se amestecă cu sare, piper măcinat şi puţină zeamă în care au fiert. Se pune amestecul în stomacul curăţat, se coase, se fac câteva găuri cu o andrea şi se pune din nou la fiert în apa în care au fiert iniţial ingredientele. Se lasă aproximativ 30 de minute.
După acest timp, se scoate toba de porc pe un suport de lemn şi se aşază deasupra alt suport de lemn peste care se aşază greutăţi. Toba de casa se lasă să se răcească aşa până a doua zi.
Vezi și: Cotlet de porc cu ananas și miere. Rețeta pentru masa de Crăciun
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News