Data publicării:

Toate gospodinele fierb greșit cartofii. Respectă sfaturile și vei beneficia de toate substanțele utile

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Toate gospodinele fierb greșit cartofii. Respectă sfaturile și vei beneficia de toate substanțele utile. Sursa foto: freepik.com
Toate gospodinele fierb greșit cartofii. Respectă sfaturile și vei beneficia de toate substanțele utile. Sursa foto: freepik.com
Cum gătești, de obicei, cartofii? Speli legumele, le cureți de coajă, le acoperi cu apă, le pui pe aragaz și le gătești până când sunt gata. 

Ce poate fi mai ușor decât să fierbi cartofii? Cu toate acestea, în acțiunile tale s-a strecurat o eroare gravă, care va distruge toate proprietățile utile ale legumelor.

În primul rând, trebuie menționat că este mai bine să nu cureți cartofii tineri. Astfel de cartofi au coaja delicată, iar dacă tuberculii sunt bine spălați, pot fi serviți pe masă pur și simplu în coaja lor. Consumă cartofii noi cu tot cu coajă pentru a beneficia de toate oligoelemente utile.

Cartofi copți în stil sicilian, cu o crustă aurie și crocantă: o mâncare super rapidă, cu doar 190 de calorii

Când coaja devine tare, cartofii se spală, apoi se pun la fiert, fără a fi curățați. Cartofii fierți cu tot cu coajă aduc mai mulți nutrienți și vitamine.

Nu doar curățarea cartofilor de coajă este o greșeală. Trebuie să fii atent la temperatura apei în care vei găti legumele. De obicei,gospodinele pun apă rece peste cartofi, apoi îi pun la fiert.

Bucătarii cu experiență cred că este greșit acest gest și recomandă scufundarea cartofilor în apă  clocotită. Acesta este singurul mod de a păstra toate substanțele cartofilor.

Cel mai rapid mod de a curăța cartofii. Trucul pe care vei dori să-l împărtășești prietenilor 

Cartofii noi sunt mai bogați în nutrienți și vitamine, dar și substanțe care ne energizează. Coaja de cartofi protejează inima și sistemul vascular Coaja cartofilor conține peste 50 de fitonutrienți cu efecte diverse asupra sănătății. O bună parte dintre aceștia sunt flavonoide, care protejează sistemul cardiovascular și inima. Vitaminele din complexul B, pe care coaja de cartofi o conține, protejează pereții arterelor și scad tensiunea arterială.

Cartofi prăjiți în cuptor, fără nicio picătură de ulei. Sunt delicioși, datorită unui ingredient secret

De obicei, cartofii sunt consumaţi prăjiţi sau cu diverse sosuri grele şi brânză. Renunţă la acest stil de alimentaţie, în favoarea legumelor în stare fiartă sau coaptă. Pentru a te bucura de toate beneficiile şi vitaminele cartofilor noi, consumă-i fierţi sau copţi. Evită să îi consumi cu multă sare sau cu sosuri grele, din smântână sau unt. Combină-i cu ulei de măsline şi salate simple din legume proaspete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel