Toate cele patru oferte pentru Oltchim au fost acceptate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
OLTCHIM - OFERTE - PRIVATIZARE
OLTCHIM - OFERTE - PRIVATIZARE

Scandalul legat de acceptarea ofertelor pentru privatizarea Oltchim s-a încheiat. OPSPI a acceptat toate cele patru oferte, inclusiv cea a lui Dan Diaconescu. Licitaţia va avea loc astăzi, în jurul orei 12:00 se vor deschide plicurile. În primă instanţă se vor deschide plicurile pentru a se face o departajare. Dacă nu va exista un câştigător se va trece la o licitaţie cu strigare.

Compania PCC, acţionar minoritar al Oltchim, a depus ofertă atât pentru cumpărarea acţiunilor deţinute de Ministerul Economiei la Oltchim, cât şi pentru preluarea creanţelor AVAS şi Electrica asupra combinatului chimic, evaluate la 410 milioane de euro.

Omul de afaceri Ştefan Vuza a depus două oferte pentru achiziţia acţiunilor la Oltchim, prin firmele Aisa Invest şi Chimcomplex. El vrea să preia doar creanţa Electrica faţă de Oltchim.

Preşedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a depus ofertă doar pentru cumpărarea acţiunilor statului la combinatul chimic, nu şi pentru cele două creanţe.

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie organizează vineri licitaţia cu oferta în plic urmată, dacă va fi cazul, de licitaţie cu strigare pentru vânzarea a 54,8062% din capitalul social al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel