Data actualizării:
Data publicării:

Toată protecția pentru procurorul care-l anchetează pe Hunter Biden, fiul lui Joe Biden. A primit statut special

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
David Weiss, cel care a adus acuzații împotriva lui Hunter Biden, a fost numit procuror special de Merrick Garland, procurorul general al Statelor Unite ale Americii cu funcția de ministru al justiției.

Merrick Garland, procurorul general al Statelor Unite ale Americii cu funcția de ministru al justiției, a decis vineri să numească pe David Weiss în calitate de procuror special. Acesta din urmă este cel care a adus acuzații împotriva lui Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden, scrie Agerpres, citând Reuters.

Weiss a fost desemnat în trecut ca procuror federal pentru statul Delaware de către fostul președinte republican Donald Trump și și-a păstrat această poziție și în timpul președinției democratului Biden.

Partidul Republican, acuzații la adresa lui Joe Biden

Membrii Partidului Republican îl acuză pe Joe Biden că a obținut beneficii din afaceri desfășurate de fiul său în Ucraina și China și au amenințat cu declanșarea unei proceduri de inculpare (impeachment) împotriva președintelui.

Hunter Biden, în vârstă de 53 de ani, a activat în calitate de lobbyist, avocat, consultant și bancher de investiții. A admis că s-a confruntat cu dependența de alcool și droguri.

Administrația de la Casa Albă continuă să susțină că președintele Joe Biden nu a fost implicat în afacerile fiului său, respingând acuzațiile ca fiind "teorii ale conspirației nerealiste." Republicanii nu au furnizat încă dovezi concrete în sprijinul acestor acuzații, iar David Weiss nu a reușit să prezinte probe solide după câțiva ani de anchetă.

Procurorul îl acuză pe fiul președintelui că nu a plătit impozite pentru veniturile din anii 2017 și 2018 și că a deținut ilegal o armă de foc în timpul perioadelor de dependență de droguri.

Recent, un judecător federal a respins un acord de recunoaștere a vinovăției într-un caz minor legat de deținerea ilegală a unei arme, acesta implicând renunțarea la dosarul privind evaziunea fiscală. După numirea lui David Weiss vineri, acesta a declarat că este posibil ca Hunter să ajungă la un proces.

Jumătate dintre americani consideră că procurorul a tratat cazul lui Hunter Biden cu o anumită indulgență

Conform unui sondaj Reuters/Ipsos realizat în iunie, jumătate dintre americani, respectiv 75% dintre republicanii și 33% dintre democrați, consideră că procurorul a tratat cazul lui Hunter Biden cu o anumită indulgență. Cu toate acestea, majoritatea respondenților afirmă că această situație nu va influența decizia lor de vot la alegerile prezidențiale din anul următor.

David Weiss este al treilea procuror numit de Merrick Garland în cazuri deosebit de sensibile din punct de vedere politic. Cea mai cunoscută dintre aceste numiri este cea a procurorului special Jack Smith, responsabil pentru conducerea a două cazuri împotriva fostului președinte Trump - unul legat de încercarea de a influența rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020, în care a fost învins de Biden, și altul pentru gestionarea incorectă a unor documente clasificate luate de la Casa Albă.

Un alt procuror special, Robert Hur, se află în prezent în cursul unei anchete asupra posibilei gestiuni defectuoase a documentelor clasificate de către Joe Biden în perioada în care a fost vicepreședinte, până în 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel