Toader, anunț pe Facebook: Securitatea informatică, sporită
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Tudorel Toader
Tudorel Toader
Tudorel Toader a transmis că Ministerul Justiției a semnat contractul pentru achiziția de echipamente IT și programe informatice, în cadrul Proiectului de "Îmbunătățire a Serviciilor Judiciare" finanțat de Banca Mondială prin Acordul de Împrumut 8695-RO.

"Implementarea contractului va începe în luna ianuarie 2019, iar beneficiarii achiziției sunt toate instanțele din România, respectiv curțile de apel, tribunalele și judecătoriile. Prin acest contract, se achiziționează 6.986 computere și 976 scanere de documente. Infrastructura hardware a instanțelor la nivel național va fi îmbunătățită semnificativ, deoarece aproximativ 85% din infrastructura IT existentă va fi înlocuită, cea actuală fiind depășită moral și fizic ca urmare a utilizării acesteia în ultimii 10-12 ani. De asemenea, se vor crea condiții îmbunătățite de lucru pentru grefieri și judecători în activitatea de zi cu zi la nivelul instanțelor, deoarece computerele beneficiază de evoluții tehnologie recente, sunt fiabile, rapide și prevăzute cu monitoare ergonomice de dimensiuni suficiente pentru a optimiza utilizarea acestora conform specificului activităților judiciare (redactare, vizualizare și analiză hotărâri, operare ECRIS etc.)",  a anunțat Tudorel Toader pe Facebook.

Vezi și: Clasare Iohannis, document. Lazăr, noi precizări

 "Securitatea informatică va fi sporită"

"În plus, securitatea informatică va fi sporită deoarece noile sisteme de operare la computerelor vor înlocui pe cele în uz - Windows XP, care, la acest moment, reprezintă un risc de securitate cibernetică ridicat din cauza expirării perioadei de suport din partea producătorului.

Nu în ultimul rând, echipamentele care vor fi achiziționate (scannere și computere) vor facilita extinderea la nivel național (implementarea la nivelul Curților de Apel și a instanțelor arondate) a Dosarului electronic (InfoDosar - versiunea dezvoltată și pilotată anterior) și totodată va asigura funcționarea sigură și fiabilă a actualului sistem ECRIS, până la punerea în producție a noii versiuni a acestuia. Ulterior, dosarul electronic va fi integrat din punct de vedere informatic și în noua versiune a sistemului ECRIS, care va fi dezvoltată în cadrul unui proiect distinct finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, demarat de către Ministerul Justiției în noiembrie 2017", a mai spus Tudorel Toader.

Vezi și: Iohannis, somat public de PSD. Chirieac: Se urmărește un singur lucru

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel