Conducere defensivă şi semaforul IMAGINAR. Titi Aur: Ştiţi regula fermoarului? VIDEO
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Titi Aur ne-a explicat una dintre marile probleme ale circulaţiei în oraşe, în special, aceea a intersecţiilor aglomerate, din punctul de vedere al circulaţiei defensive care poate salva vieţi.

Regulile de circulaţie nu sunt nu sunt de fiecare dată aceleaşi cu regulile de conducere defensivă. Titi Aur a explicat ce înseamnă aceasta:

"Ştiţi care este regula fermoarului? Când suntem într-un loc aglomerat, când e o intersecţie în care unii au prioritate, unii nu au proritate se trece alternativ, o maşină dintr-o parte, apoi o maşină din cealaltă parte. Ce înseamnă asta? Înseamnă împotriva regulilor de circulaţie. Pentru că cei care n-au prioritate, conform regulilor, trebuie să stea acolo până trece toată coloana. Poate să-ţi ia şi permisul, în teorie. În practică se anulează regula de circulaţie şi vine regula de conducere defensivă şi, românul ce face: doi-trei de aici, altul de aici care-i mai cu tupeu, şi ne blocăm unul într-altul." explică forul campion de raliuri.

Regula de conducere defensivă în Germania este regulă de circulaţie, precizează Titi Aur, spunând că atunci când e aglomerat se intră alternativ în intersecţie sau pe o bandă "ca şi cum am avea un semafor imaginar".

"La cursurile de conducere defensivă transmitem nişte informaţii, cursanţii înţeleg cam unde se află ei sau îşi fac un fel de autoevaluare, trec şi prin proba practică şi atunci îşi dau seama dacă ştiu să controleze maşina, dar primesc şi informaţii noi, şi după un curs de conducere defensivă marele câştig este că pleacă un pic mai bun şofer, dar cu siguranţă mult mai conştient de ce i se poate întâmpla. Şi de aici vine reducerea foarte mare a numărului de accidente." a mai spus Titi Aur, dând şi câteva exemple.

Mai multe informaţii despre conducerea defensivă şi  cum să vă comportaţi în trafic puteţi asculta în interviul de mai jos:

VIDEO

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel