TIti Aur, mesaj pentru conspiraţioniştii anti-COVID-19 de pe patul de spital. "Deveniţi autorii morali ai unei tragedii"
Titi Aur, expert în conducere defensivă, a transmis un mesaj celor care protestează împotriva restricţiilor din pandemie, dar şi celor care nu cred în existenţa COVID-19, chiar de pe patul de spital.
”De la 28 martie până pe 1 aprilie am avut un fel de gripă. Am zis că ăsta-i Covidul si o să scap. Pe 1 aprilie, când am avut prima senzație de lipsă de oxigen, ajunsesem cu 30 la sută plămân afectat. Eram sufocat, veneam cu saturația sub 70 la sută. Este traumatizant. Știam despre COVID-19, nu fac parte din cei care spun că nu există, am purtat mască mereu, chiar îmi spuneau colegii că nu mi-au văzut fața de un an de zile.
Am umblat cu mască, am încercat să mă protejez. Vreau să transmit pentru cei care demonstrează, fraților, nu mai transmiteți acea minciună că nu există Covid. Deveniți autorii morali ai unor tragedii. Transmiteți un mesaj eronat. Există COVID-19 și este foarte adevărat!”, a spus Titit Aur, citat de click.ro.
Titi Aur: Nu puteam respira fără mască de oxigen
"Am plămânii afectați în proporție de 45%. Nu pot respira fără mască. Acum am dat masca de pe gură puțin jos ca să pot să vorbesc cu dumneavoastră. Îmi vine foarte greu. Spitalul din Bârlad îl cunosc din copilărie. Am ajuns aici pentru că aici m-a prins boala. Eram venit acasă la părinți. Am găsit o echipă minunată, extraordinară.(...) De când am venit am văzut și relația cu alți pacienți. Medicul vine, îți explică că poți să pleci, poți să stai, dar dacă pleci riști, care sunt riscurile, evoluția. Eu la început aveam plămânul infectat la 30%, dar uite că a ajuns la 45%. Sperăm să nu treacă de 60-70% că se va ajunge mult mai rău și îi dăm de muncă mult mai mult lui Dumnezeu.
La mine s-a reușit stabilizarea. Practic nu mai avansează boala. Acum urmează să vedem în cât timp voi putea începe revenirea. Acum nu pot vorbi mult , nu pot respira decât cu mască de oxigen, cu două surse de oxigen, cu aproximativ 20 de litri de oxigen pe oră, ceea ce înseamnă mult și e foarte greu. Este foarte frustrant și mai ales atunci când știi că vine doamna cu coasa trebuie să știi când să lași capul jos, iar asta nu o poți face decât sub îndrumarea unor profesioniști, iar la spitalul din Bârlad am găsit o echipă nemaipomenită.", a declarat Titi Aur în urmă cu câteva zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News