Tiramisu cu portocale: un desert original și neobișnuit de delicios
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Tiramisu cu portocale. un desert original și neobișnuit de delicios. Foto pexels
Tiramisu cu portocale. un desert original și neobișnuit de delicios. Foto pexels
Tiramisu cu portocale este un desert original, cu o aromă de citrice, preparat cu biscuiți dulci, ceea ce îl face cu adevărat deosebit. În plus, acest delicios tiramisu va avea, cu siguranță, succes dacă îl veți servi ca desert după masa de prânz. În orice caz, este un desert care se pretează pentru orice tip de ocazie, inclusiv petreceri și aniversari.  

Tiramisu cu portocale: un desert rapid de preparat!

Ingrediente: 

5 ouă,

150 g zahăr,

coajă de portocală,

suc de la o portocală,

1 litru de lapte,

70 g amidon de porumb,

sirop de portocale,

350 g de pișcoturi,

ciocolată neagră rasă,

4 linguri de mascarpone.

Nu ratați și rețeta: Rețetă simplă și delicioasă. Tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure

Tiramisu cu portocale: un desert original și neobișnuit de delicios. Rețeta pas cu pas

Turnați laptele cu coaja de portocală într-o cratiță pe care o puneți pe foc. În alt castron, bateți ouăle cu zahărul și, după ce s-au omogenizat, adăugați amidonul, amestecând totul cu ajutorul unui tel.

Când laptele este fierbinte, adăugați-l încet în amestecul de ouă, continuând să amestecați până când crema pe care o faceți va fi destul de groasa. Când compoziția a început să fiarbă, adăugați sucul de portocale.

Vă sugerăm și: Rețeta clasică. Cum faci cel mai bun tiramisu

 

După ce crema s-a răcit complet, adăugați mascarpone și amestecați iarăși bine. Acum a venit momentul să pregătim adevăratul desert. 

Se ia o tava de copt și se pun două linguri de creă pe fund, apoi din pișcoturi se formează o bază. Pișcoturile trebuie scufundați în siropul de portocale diluat cu apă. Continuați așa, alternând un strat de pișcoturi cu unul de cremă, până veți termina toate ingredientele. 

CITEȘTE ȘI: Prăjitură cu ciocolată dietetică. Rețeta fără zahăr, făină și unt

Ultimul strat al desertului trebuie să fie de cremă. Apoi, pune totul la frigider pentru aproximativ o oră.  Desertul este  fi gata pentru a fi servit  pe masă.  Puteți decora acest desert simplu cu fulgi de ciocolată neagră. Poftă bună! 

Serviți acest tiramisu cu aromă de citrice alături de un pahar de suc de portocale sau cu o ceașcă de cafea aromată. Cu siguranță,  toată familia va fi surprinsă de acest desert original.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel