Tiramisu cu portocale: un desert rapid de preparat!
Ingrediente:
5 ouă,
150 g zahăr,
coajă de portocală,
suc de la o portocală,
1 litru de lapte,
70 g amidon de porumb,
sirop de portocale,
350 g de pișcoturi,
ciocolată neagră rasă,
4 linguri de mascarpone.
Nu ratați și rețeta: Rețetă simplă și delicioasă. Tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure
Tiramisu cu portocale: un desert original și neobișnuit de delicios. Rețeta pas cu pas
Turnați laptele cu coaja de portocală într-o cratiță pe care o puneți pe foc. În alt castron, bateți ouăle cu zahărul și, după ce s-au omogenizat, adăugați amidonul, amestecând totul cu ajutorul unui tel.
Când laptele este fierbinte, adăugați-l încet în amestecul de ouă, continuând să amestecați până când crema pe care o faceți va fi destul de groasa. Când compoziția a început să fiarbă, adăugați sucul de portocale.
Vă sugerăm și: Rețeta clasică. Cum faci cel mai bun tiramisu
După ce crema s-a răcit complet, adăugați mascarpone și amestecați iarăși bine. Acum a venit momentul să pregătim adevăratul desert.
Se ia o tava de copt și se pun două linguri de creă pe fund, apoi din pișcoturi se formează o bază. Pișcoturile trebuie scufundați în siropul de portocale diluat cu apă. Continuați așa, alternând un strat de pișcoturi cu unul de cremă, până veți termina toate ingredientele.
CITEȘTE ȘI: Prăjitură cu ciocolată dietetică. Rețeta fără zahăr, făină și unt
Ultimul strat al desertului trebuie să fie de cremă. Apoi, pune totul la frigider pentru aproximativ o oră. Desertul este fi gata pentru a fi servit pe masă. Puteți decora acest desert simplu cu fulgi de ciocolată neagră. Poftă bună!
Serviți acest tiramisu cu aromă de citrice alături de un pahar de suc de portocale sau cu o ceașcă de cafea aromată. Cu siguranță, toată familia va fi surprinsă de acest desert original.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cine a fost iubirea secretă a lui Toma Caragiu. Din cauza ei actorul a intrat în depresie și a stat închis în bibliotecă zile la rând
- România e cu un pas înainte față de țările Schengen. Despescu: Toți apreciază modelul românesc. Suntem bifați ca model de urmat / video
- Corneliu Ștefan: În Dâmbovița s-au pornit motoarele în cel mai mare proiect cu fonduri europene din istoria Regiunii Sud-Muntenia
- Air Schengen și nu prea. Românii, controlați pe aeroporturile din Paris și Viena. Klaus Iohannis anunță "o discuţie foarte serioasă"
- Răsturnare de situație la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Ce a decis familia pentru cel supranumit „Stăpânul Moldovei“
- Tânărul întors din Olanda care și-a deschis grădină cu lalele pe 2.000 de mp. Accesul pentru public este liber, iar ședința foto profesională e inclusă
- Scenariul lui Adrian Năstase privind războiul din Ucraina / video
- Visul gălățenilor a devenit realitate. A fost lansată nava de pasageri
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Ninge în mai multe zone din România. Imaginile zilei, cu pomii înverziți acoperiți de zăpadă, după temperaturi de peste 30°C / foto și video în articol
- Ce zic bucureștenii despre candidatura lui Cîrstoiu: O problemă cam mare pentru dânsul
- Paradoxul unei înfrângeri usturătoare a lui Cîrstoiu la PMB. Chirieac: Până la urmă nu e o catastrofă
- Avocatul Poporului, sesizat privind dificultățile de exprimare ale copiilor cărora pandemia le-a luat doi ani de școală