Țineți ploșnițele departe de casă, ferestre și balcoane cu 2 soluții parfumate
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 13 sep 2022, 17:26
WhatsApp
Țineți ploșnițele departe de casă, ferestre și balcoane cu 2 soluții parfumate. Sursa - Pexels
Țineți ploșnițele departe de casă, ferestre și balcoane cu 2 soluții parfumate. Sursa - Pexels
Casa  este un loc în care vreți să vă simțiți în siguranță și să vă relaxați. În ciuda acestui fapt, invaziile unor insecte vă alungă din case.  

Gândiți-vă câte persoane caută remedii pentru a îndepărta porumbeii de pe acoperiș sau pisicile care fac distrug grădinile. La aceste situații care apar în exterior, se adaugă și cele din interior.

Este și cazul ploșnițelor, care atacă salteaua patului, dar și a celor de culoare verde, care elimină un miros urât, când sunt zdrobite.

Geanta veche din piele miroase urât? Iată cum o poți recondiționa și parfuma

Ploșnițele sunt un pericol și pentru plantele noastre, deoarece se hrănesc cu ele. Pot fi văzute primăvara și toamna. De fapt, pe măsură ce temperaturile scad, aceste insecte caută locuri calde unde să se ascundă, cum ar fi casele noastre.

Pentru a ține ploșnițele departe de casă, ferestre și balcoane, va trebui să găsiți o modalitate de a le împiedica să intre. O soluție excelentă sunt plasele de țânțari, care creează o barieră și le împiedică accesul. Prin urmare, asigurați-vă că nu există alte căi de intrare în casă.

Planta care este letală pentru muște, țânțari și alte gâze: puneți-o pe balcon și veți scăpa de insecte

Adesea pentru a ajunge în casă, ploșnițele se ascund pe hainele scoase la uscat, pe balcon. Deci, verificați bine hainele înainte de a le duce în casă.

Odată intrate în casă, ploșnițele vor folosi orice gaură pentru a se adăposti. Printre spațiile mici unde s-ar putea ascunde ploșnițele se numără și zona din spatele mobilierului. 

Există diferite remedii naturale, pe care le puteți face în casă și care te scapă de aceste insecte. În plus, preparatul este ieftin, natural și parfumează casa.

Condimentul care readuce la viață o orhidee: planta va înflori spectaculos și va înfrumuseța casa

Spray-ul pentru ploșnițele de pat poate fi folosit și pe pardoseală, pervazuri, gresie și balcon. Pentru a face acest spray, veți avea nevoie de apă clocotită, în care trebuie să dizolvați câțiva fulgi de săpun de Marsilia. Adăugați apoi o jumătate de lingură de oțet alb, una de ulei de arbore de ceai și una de suc de lămâie. Ploșnițele de pat urăsc aceste mirosuri, care sunt plăcute pentru noi. 

Un săculeț parfumat cu lavandă uscată, rozmarin și mentă alungă, la rândul său, ploșnițele. Puteți adăuga și coajă uscată de lămâie și cuișoare. Fărâmițați toate produsele și amestecați-le cu ulei de Manuka. Așezați-le apoi într-un săculeț sau bol, care trebuie plasate lângă căile de acces în casă. Mirosul  va descuraja  ploșnițele, care nu ne vor mai ataca.

BONUS. Țânțarii fug de acest produs cu viteza luminii: încearcă-l și nu vei regreta

Putem scăpa ușor de țânțari cu ajutorul unei plante. Există o modalitate naturală de a respinge țânțarii din spațiile de locuit.

Să scăpați de țânțari este foarte simplu cu o acțiune simplă. Umpleți un vas mic cu apă. Adăugați ulei esențial de lavandă. Vasul poate fi lăsat atât în ​​casă, cât și în curte sau grădină. Aceasta este o modalitate naturală excelentă de a scăpa de țânțari, fără a utiliza substanțe chimice.

Secretul constă în în aceea că levănțica conține o substanță care oferă o aromă bogată, iar țânțarii urăsc acest miros.

Geamuri strălucitoare într-o clipă: urmează acești pași și toți vecinii te vor invidia

Adăugăm că levănțica poate fi plantată în curte sau în grădină. Mirosul plantei va speria nu numai țânțarii, ci și diverși dăunători de grădină. În timp ce în casă puteți pune lavandă  în ghivece de interior.

Timpul de ardere a lumânărilor parfumate poate fi prelungit: doar puneți-le în congelator

De asemenea, cu un simplu ou fiert vei rezolva problema furnicilor din casa. În cele ce urmează vei afla cum trebuie să-l folosești.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?