Timpul de ardere a lumânărilor parfumate poate fi prelungit: doar puneți-le în congelator
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Timpul de ardere a lumânărilor parfumate poate fi prelungit - doar puneți-le în congelator. Sursa - Pexels
Timpul de ardere a lumânărilor parfumate poate fi prelungit - doar puneți-le în congelator. Sursa - Pexels
În fiecare bucătărie modernă există aparate electrocasnice, printre care și un congelator. Știați că puteți folosi congelatorul nu doar pentru depozitarea alimentelor? Vă prezentăm câteva trucuri utile și populare.

Probabil că fiecare gospodină s-a confruntat cu dificultăți atunci când a fost necesar să folosească o folie alimentară.

Folia se lipește de mâini și suprafețe, se rupe și obțin multe deșeuri. Pentru a evita astfel de probleme, pune folia alimentară în congelator timp de cinci minute înainte de a o folosi. Va deveni destul de solidă, astfel veți putea rupe cu ușurință bucata de care aveți nevoie.

Cum îţi poţi curăţa cuptorul cu microunde, în locurile greu accesibile, în câteva minute: este mai simplu decât pare

Compresele sunt o adevărată salvare pentru vânătăi. Este important să le înghețați în avans, astfel încât să puteți utiliza rapid compresa când aveți nevoie. Înghețați mai multe comprese deodată, deoarece vă puteți răni accidental în cel mai neașteptat moment.

Spălați prosoape de bucătărie cu muștar: chiar și cele ai încăpățânate pete vor rămâne amintire

Temperaturile scăzute distrug tot felul de microorganisme și ciuperci. Prin urmare, congelatorul vă va permite să dezinfectați absolut orice obiect. Lăsați obiectul în congelator, timp de două zile, și toate bacteriile periculoase vor muri.

Lărgește pantofii - Din păcate, pantofii care vă plac vă strâng. Dacă nu vreți să renunțați la ei, umpleți o pungă de plastic cu apă, puneți-o în pantof și băgați-l în congelator. Apa va îngheța și se se va dilata, astfel încât pantofii se vor întinde și nu vă vor provoca disconfort.

Răzătoarea din bucătărie s-a tocit? Nu trebuie să o arunci: iată cum o poți ascuți, rapid și ușor


Lumânare - Vrei să prelungești timpul de ardere al lumânărilor parfumate? Congelatorul vă ajută la obținerea efectului dorit. Lăsați lumânările în congelator, timp de două ore, și vă puteți bucura de o ardere prelungită.

Cu acest truc, geamurile vor rămâne curate chiar dacă sunt spălate o dată pe an: vei fi mulțumit de rezultat

Scăpa de guma de mestecat - Toată lumea se supărată dacă o gumă de mestecat se lipește de haina preferată. Este greu de scos dacă a pătruns adânc în țesătură.

Merită să puneți hainele deteriorate la congelator, timp de două ore. Frigul contribuie la pierderea elasticității gumei de mestecat și o veți putea îndepărta cu ușurință.

BONUS. Geamuri strălucitoare într-o clipă: urmează acești pași și toți vecinii te vor invidia

Soarele, care se reflectă în ferestrele casei, evidențiază imediat petele și murdăria. Prin urmare, trebuie urgent să curățați ferestrele casei pentru a vă asigura că acestea sunt fără pete, curate și strălucitoare.

Din fericire, putem folosi remedii naturiste pentru a curăța casa, care sunt mai ieftine, mai sigure și mai ușor de folosit. Utilizarea substanțelor chimice, care promit cel mai bun rezultat, nu este întotdeauna foarte eficientă.

Prin urmare putem folosi ingrediente naturale și metode mai simple pentru a curăța întreaga casă. În acest sens, ne concentrăm pe curățarea sticlei geamurilor. Cum scăpăm de petele de praf de pe sticlă? Cu această metodă vei avea geamuri strălucitoare fără clătire. 

Haine care nu trebuie puse niciodată în mașina de spălat: se vor deteriora și vor strica și aparatul electrocasnic

Evident, aceasta este o metodă pe care o putem pune în practică dacă,pe geamuri, nu există pete de murdărie deosebit de încăpățânate. Pentru a avea geamuri strălucitoare în câțiva pași și fără să depunem mult efort putem aplica această metodă foarte simplă.

Luați o felie de pâine și turnați oțet peste ea: un remediu eficient care vă va cuceri

Metoda presupune folosirea unui ingredient super natural pe care îl avem cu toții acasă și anume oțetul de vin alb. 

Suntem conștienți de potențialul acestui ingredient, care are nenumăratele proprietăți. De data aceasta, însă, îl vom folosi pentru a  curăța geamurile.

Iată cum trebuie să procedăm:

Turnați 500 ml de apă într-o sticlă cu pulverizator. Adăugăm apoi 1 pahar de oțet de vin alb. În acest moment,  putem pulveriza lichidul obținut direct pe sticla geamului și cu o cârpă uscată de bumbac,  cu mișcări circulare, curățăm toată suprafața sticle. Vom obține o sticlă foarte curată și nu va trebui să o clătim.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel