Urmărește emisiunea live
TikTok impune limită automată de o oră pe zi pentru minori
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
TikTok a anunțat că implementează o limită de 60 de minute pe zi pentru minori.

TikTok a anunțat că va implementa o limită automată de timp, de 60 de minute, pentru toți utilizatorii cu vârsta sub 18 ani, conform CNBC.

Când limita de 60 de minute este atinsă, tinerilor li se va cere să introducă o parolă pentru a continua să vizioneze videoclipuri pe aplicația de rețele sociale, „cerându-le să ia o decizie activă” pentru a continua utilizare, a spus compania.

TikTok ia măsuri pentru a reduce timpul petrecut pe ecran pentru utilizatorii săi mai tineri, în timp ce se confruntă cu un control din ce în ce mai mare din partea autorităților de reglementare asupra securității sale și a siguranței copiilor de pe platformă. Un studiu de la Centrul de Cercetare Pew, din august anul trecut, a constatat că 67% dintre adolescenții americani au folosit TikTok, iar 16% dintre toți adolescenții spun că îl folosesc „în mod constant”.

Compania introduce, de asemenea, o opțiune de dezactivare a notificărilor pe o bază programată, o caracteristică despre care TikTok a spus că este deja implementată în diferite niveluri pentru utilizatorii cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani.

ByteDance, părintele TikTok, se confruntă cu o anchetă din partea Comitetului pentru Investiții Străine din Statele Unite, cunoscut și sub numele de CFIUS, cu privire la preocupările de securitate națională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel