Data actualizării:
Data publicării:

Ţi-era dor de şniţelele "comuniste" din parizer? Iată reţeta!

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Wiki Commons
Foto: Wiki Commons
Mai jos găseşti reţeta de sniţel din parizer pe care tot românu' o făcea înainte de revoluţie, din lipsă de carne. Se mai numeşte şi "şniţelul săracului", dar încă e curat deliciu şi în 2023!

Pe vremea comunismului carnea era scumpă şi la vedere şi la preţ. Nu mulţi îşi permiteau să cumpere piept de pui sau de porc şi să facă şniţele vieneze acasă. Aşa că, din lipsă de "resurse", românii au improvizat. Au tăvălit rondele de parizer, ieftin şi accesibil la vremea aceea, prin făină şi ou şi astfel aveau în fiecare săptămână, la masă, un fel de mâncare "de sărbătoare."

Reţeta e simplă. Dar gustul... gustul te întoarce în timp, poate chiar în copilărie. Pus într-o chiflă caldă, cu puţin muştar, poţi avea parte de o masă pe cinste!

Ai nevoie de:

4 felii parizer (aproximativ 8 mm grosime, 6 cm diametru)

2 ouă bătute

50 g făină (preferabil granulaţie 550)

50 g pesmet

ulei, pentru prăjit

sare

Treci fiecare felie de parizer prin făină, ou şi pesmet, de două ori. Prăjeşti în baie de ulei 3-4 minute, până când pesmetul devine auriu şi crocant. Scurgi excesul de grăsime pe un şerveţel de hârtie, adaugi un praf de sare peste parizer, cât e fierbinte.

Serveşti imediat, alături de piure de cartofi şi castraveciori muraţi sau... după preferinţe. Nici lângă nişte cartofi prăjiţi nu i-ar sta rău!

Parizerul, mezelul mult iubit al românilor care odinioară se mânca direct de pe ziar, e la fel de bun şi dacă e consumat ca atare sau prăjit, simplu, fără să mai fie trecut prin făină şi ou. Însă textura se schimbă iar gustul diferă atunci când e tăvălit prin toate cele de mai sus.

Încearcă să-l găteşti astfel şi te vei convinge!

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel