Thomas Muller, ironic la adresa lui Messi după victoria împotriva PSG: Lucrurile decurg bine când jucăm împotriva lui
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Thomas Muller (33 ani), atacantul echipei de fotbal Bayern Munchen, a afirmat după victoria obţinută miercuri seara împotriva formaţiei Paris Saint-Germain (2-0), că lucrurile au decurs mereu bine pentru campioana Germaniei atunci când a jucat împotriva starului argentinian Lionel Messi.

"Împotriva lui Messi, lucrurile au decurs mereu foarte bine, în privinţa rezultatelor la toate nivelurile", a spus Muller în faţa presei germane, conform revistei Kicker.

"La nivel de club, Cristiano Ronaldo a fost problema noastră, atunci când juca la Real Madrid. Am însă cel mai mare respect pentru performanţa lui Messi la Cupa Mondială", a adăugat internaţionalul german.

Lionel Messi a înfruntat-o pe Bayern Munchen în opt ocazii pe parcursul carierei sale, înregistrând două victorii, un egal şi şase înfrângeri. El a trăit teribila umilinţă suferită alături de FC Barcelona în sferturile de finală ale ediţiei 2020 a Ligii Campionilor, în care catalanii au fost învinşi de Bayern cu scorul de 8-2.

În ciuda acestei mici "înţepături", Muller a salutat recentul titlu mondial cucerit cu selecţionata Argentinei de septulul câştigător al Balonului de Aur: "Performanţa individuală a lui Messi la Cupa Mondială este incredibilă. El împinge toată echipa. Nu este uşor să joci într-o echipă ca PSG. Este dificil să găseşti un echilibru foarte bun al echipei. Individualităţile te ajută să câştigi multe meciuri, dar acest lucru necesită, natural, material pentru aprinderea explozibililor".

Bayern Munchen s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a învins-o pe teren propriu pe PSG, cu 2-0, prin golurile marcate de Eric Maxim Choupo-Moting (61) şi Serge Gnabry (89). Germanii reuşiseră să se impună şi în meciul tur, de pe Parc des Princes (1-0).

Campioana en titre a Germaniei îşi va afla adversara din faza următoare a celei mai importante competiţii continentale intercluburi pe 17 martie, când va avea loc tragerea la sorţi.

După 1-0 la Paris, bavarezii s-au impus şi pe Allianz Arena, prin golurile marcate în repriza secundă de Eric Maxim Choupo-Moting (61) şi Serge Gnabry (89), ambele venite după baloane pierdute de Verratti. Fără piese de bază precum Kimpembe sau Neymar, iar din prima repriză şi fără Marquinhos (accidentat), PSG şi-a creat câteva ocazii, dar nu a reuşit să învingă defensiva solidă a campioanei Germaniei.

Messi a fost blocat în careu în două rânduri (25), mai întâi de olandezul De Ligt, iar apoi de portarul elveţian Sommer. Bayern a fost periculoasă prin Musiala (32), dar Donnarumma a respins şutul trimis la colţul stâng de talentatul mijlocaş german. De Ligt a fost providenţial (38), respingând de pe linia porţii mingea trimisă de portughezul Vitinha, după o minge pierdută de portarul Sommer. PSG şi-a asumat tot mai multe riscuri după pauză, iar Bayern a reuşit să deschidă scorul prin Choupo-Moting (61), din pasa lui Goretzka. Camerunezul Choupo-Moting, fost la PSG, a reuşit al 11-lea său gol în Champions League.

Sommer s-a remarcat în min. 64, când a respins mingea reluată de Ramos în urma unui corner. În min. 88, Zaire-Emery l-a găsit foarte bine în careu pe Mbappe, dar Davies l-a deposedat în ultimul moment. Bayern a tranşat definitiv disputa în min. 89, pe contraatac, prin Gnabry. Scorul putea fi şi mai mare, dar Donnarumma a apărat şutul lui Davies (90+2).

Thomas Muller, căpitanul lui Bayern, a ajuns la a 65-a apariţie în fazele eliminatorii ale Champions League, doar Cristiano Ronaldo (85) şi Messi (77) având mai multe. PSG părăseşte Liga Campionilor în optimile de finală pentru al doilea sezon consecutiv. Bayern s-a calificat în sferturi pentru a patra oară la rând. Pe Allianz Arena, în faţa a 75.000 de spectatori, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel