Theodor Andrei merge la Eurovision 2023 pentru România. Cui şi cu ce a greşit?
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Theodor Andrei, foto: Captură @TVR
Theodor Andrei, foto: Captură @TVR
A fost ales reprezentantul României la Eurovision 2023. O fi bun sau nu, nu pot eu să judec, pentru că eu nu ştiu să cânt. Dar nu despre asta vreau să scriu...

Vreau să scriu despre băiatul de 18 ani care a câştigat. Şi despre ceilalţi copii care au scris versurile. Pentru că nu înţeleg cu ce au greşit ei de sunt atât de criticaţi, atât de huliţi. Pe reţelele sociale, acolo unde, ştim, toată lumea se pricepe la fotbal, politică, pandemie şi, acum, muzică! 

Am văzut comentarii de genul "cine e, mă, ăsta?" sau "cu ăsta ne ducem?" sau "versuri de manea pe ritm de rock" sau "dacă îşi trage fustă şi sutien, are şanse să intre în top 50". 

Recunosc, nu am ascultat piesa. Nu am mai urmărit Eurovision de câţiva ani buni şi, în general, nu mă interesează cine câştigă. Cum nu mă interesează nici dacă România termină concursul pe locul 2 sau pe locul 22. Dar aici mi-a fost invadat spaţiul social de păreri despre acest băiat, Theodor Andrei, care a câştigat selecţia naţională Eurovision. Care oricum a fost plină de erori şi gafe, cum ar fi încercarea organizatorilor să dea un premiu de 5000 de euro unui urmăritor (VEZI MAI MULTE AICI). 

Nu pot să nu mă întreb cui şi cu ce a greşit un copil de 18 ani care va merge pe o scenă importantă, unde va da ce are mai bun. De unde vine valul ăsta de ură împotriva lui? Era România cotată drept favorită la Eurovision şi a decis publicul să trimită un artist neexperimentat? A fost votat el în dauna unor artişti cu ştaif, care umplu undele radio zilnic? Sau care e treaba? 

Potrivit România TV.net, Theodor Andrei este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor. Acesta a obținut peste 200 de premii în festivaluri naționale și internaționale de muzică, cu peste 100 de melodii compuse.

În anul 2022, a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru piesa “Artist” (muzica și versuri Theodor Andrei) de pe albumul “FRAGIL”.

Vedeţi rândurile astea îngroşate de mai sus? Theodor Andrei nu e un băiat luat dintr-un bar şi adus pe scenă, iar apoi trimis la Liverpool. Pare, conform a ceea ce scrie mai sus, că ştie cu se mănâncă muzica. Mai mult decât noi, ăştia care ne dăm cu părerea. Şi pare că ştie şi cum stă treaba cu spectacolul. Că a copiat sau nu pe cei de la Manneskin, iarăşi nu contează. Roata în muzică e greu de reinventat, mă gândesc. 

El merge la concursul din Liverpool şi se va supune iarăşi votului. Îl va primi sau nu, nu ştim! Dar şi dacă nu câştigă Eurovision sau nu se califică în finală, nu e nicio problemă. Atât timp cât am vrut să participăm, trebuia să şi trimitem pe cineva acolo. Altfel, atât timp cât au votat puţin peste 36.000 de români la selecţia naţională, în ceea ce înţeleg că a fost un vot gratuit, nu îmi dau seama de ce nu ne convine. De ce nu ne-am exprimat altfel părerea? Sau e ca la votul ăla pe bune, politic? Unde nu ne ducem şi apoi ne plângem că nu a ieşit cine voiam noi? 

*Acest articol reprezintă o opinie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel