The Simpsons a prezis epidemia de Variola Maimuţei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
captură video
captură video
Se crede că unele episoade din cunoscuta animaţie The Simpsons au prezis pandemia de coronavirus, războiul din Ucraina şi, mai nou, variola maimuţei. Coincidenţele şi mesajele ascunse din producţia americană lasă loc de... atât de multe interpretări.

Un episod din serialul animat „The Simpsons”, care arată cum personajele se îmbolnăvesc după ce au intrat în contact cu o maimuță, a determinat fanii să afirme că serialul a prezis epidemia de variola maimuței încă din 1995. Într-adevăr, într-un episod din 1995, „Home Sweet Home-Diddly-Dum-Doodily”, Bart se alege cu păduchi după contactul cu o maimuță, în timp ce Milhouse se plânge că este „atât de răcit”, cu simptome asemănătoare gripei. De-a lungul timpului, s-au format tot felul de teorii potrivit cărora această comedie a prezis o serie de evenimente istorice, inclusiv președinția lui Donald Trump și atacurile teroriste din 11 septembrie, scrie Indy100.

”Aceasta este originea virusului Monkey Pox”, a spus un comentator online, citat de indy100. ”Cei de la Simpsons au prezis-o! #MonkeyPox”, a adăugat altul.

Alții au arătat cu degetul și spre ”The Fool Monty”, al șaselea episod din sezonul 22, în care se prezintă o boală fabricată, răspândită în mod deliberat de către directorii de televiziune – ”House Cat Flu”.

”Cine știe ce vor mai prezice The Simpsons în continuare?”, mai spun comentariile.

Variola maimuței apare, în mod normal, ca o erupție cutanată acută, însoțită de alte simptome, inclusiv dureri de cap, febră, ganglioni limfatici umflați, dureri musculare și corporale, dureri de spate și slăbiciune. Între timp, recenta izbucnire a virusului rar al variolei maimuței a stârnit relatări „rasiste și homofobe”, care au fost condamnate de Organizația Națiunilor Unite. În Anglia, cel puțin 20 de cazuri au fost depistate de către Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) începând cu 6 mai, predominant la bărbați homosexuali și bisexuali. Agenția Națiunilor Unite pentru SIDA a afirmat că unele relatări despre virus, în legătură cu Africa și comunitatea LGBTQ+, ”întăresc stereotipurile homofobe și rasiste și exacerbează stigmatizarea”.

Nouă cazuri de infecţie cu variola maimuţei au fost raportate în ultima săptămână, a anunţat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, luni, într-o conferinţă de presă. Numărul total de persoane infectate cu variola maimuţei în România este de 30. Potrivit ministrului, cei infectaţi cu acest virus sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 44 de ani. Starea acestora este bună şi se află în izolare. "Sunt în izolare, starea este bună, nu sunt probleme. Fiind relativ tineri, probabil că reacționează bine și nu sunt probleme legate de vreo evoluție care să le pună viața în pericol", a transmis ministrul Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel