Ștevie, beneficii. Tratează DIABETUL, OSTEOPOROZA şi GINGIVITA, alungă RIDURILE
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Această plantă-medicament se găseşte atât în natură, cât şi pe tarabele micilor comercianţi la începutul primăverii.

Ştevia este o plantă originară din Africa de Sud, folosită de sute de ani în Brazilia şi Paraguay pentru îndulcirea ceaiurilor şi remediilor locale. Este bogată în vitaminele B, C si K, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc, proteine, fibre şi antioxidanţi. Extractul dulce de ştevie este folosit cu succes în numeroase alimente şi băuturi.

Numeroase studii arată că ştevia ajută la tratarea eficientă a unor afecţiuni precum hipertensiunea, diabetul, oboseala, indigestia, deranjamentele stomacale, arsurile, gripa, răceala, gingivita, cariile dentare, mătreaţa, osteoporoza, infecţiile, dermatita sau ridurile.

Tratează diabetul

Ştevia stabilizează nivelul de zahăr din sânge, măreşte rezistenţa la insulină şi stimulează producţia de insulină, fiind deosebit de eficientă în tratarea diabetului. Mai mult, descurajează absorbţia glucozei în sânge, stimulează funcţia pancreasului şi inhibă candida, o infecţie care se dezvoltă în special în mediile dulci. Ceaiul de ştevie inhibă pofta de dulciuri şi alimente grase şi este benefic pentru persoanele cu hiperglicemie.

Tratează bolile dentare

Datorită proprietăţilor antibacteriene pe care le are, ştevia tratează cu succes gingivita, cariile dentare şi abceselor bucale. De asemenea, inhibi dezvoltarea organismelor infecţioase din cavitatea bucală şi îmbunătăţeşte sănătatea danturii.

Îmbunătăţeşte digestia

Consumat după masă, ceaiul de ştevie previne şi tratează indigestia, deranjamentele stomacale şi arsurile şi îmbunătăţeşte funcţia gastrointestinală.

Previne hipertensiunea

Două căni de ceai de ştevie pe zi ajută la reducerea tensiunii arteriale şi la stabilizarea circulaţiei sângelui.

Citește și: Mărar, beneficii. Stimulează RINICHII, combate DEPRESIA, întăreşte OASELE

Previne osteoporoza

Ştevia ajuta la absrobţia calciului în organism, îmbunănăţind densitatea oasoasă şi prevenind astfel apariţia oseoporozei.

Alungă ridurile

Datorită proprietăţilor antioxidante, antibacteriene şi antiseptice, ştevia este benefică în tratarea şi prevenirea ridurilor, dermatitei, eczemelor, acneei şi a altor probleme ale pielii.

Alungă mătreaţa

Concentratul de stevie este benefic pentru tratarea mătretii, a scalpului uscat şi a părului uscat şi subtire. Dupa folosirea şteviei, părul devine mai rezistent şi se regenerează mult mai repede.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel