Urmărește emisiunea live
Teste rapide pentru Covid-19, la Clinica Trident
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Pentru un plus de siguranță, am introdus testare rapidă pentru Covid 19, pentru voi și pentru medicii noștri. Începând cu 18.05.2020 redeschidem clinica pentru orice tip de probleme stomatologice, nu doar urgențe, la aceleași tarife de dinainte de starea de urgență, anunţă echipa Trident. 

Pentru că siguranța pacienților și a angajaților este prioritatea numărul unu a clinicii, Trident se supune normelor autorităților publice de sănătate prin aplicarea mai multor măsuri împotriva infectării cu Sars Cov 2. În plus, Trident a decis să introducă testarea rapidă obligatorie pentru Covid 19 pentru angajați și la cerere pentru pacienți.

Protocolul pentru accesul în clinică începe cu un apel la Recepție - 0726926238 sau 0726691130. Următorul pas este completarea unui formular de triaj precum și răspunderea câtorva întrebări de screening primite prin e-mail. Pe tot acest parcurs pacienții vor fi asistați în permanență de Recepția clinicii.

La prezentarea în clinică pacienții pot solicita efectuarea unui test rapid de depistare a anticorpilor împotriva Covid 19

De aceste teste rapide cu rezultat în 15-20 de minute vor beneficia atât personalul medical cât și pacienții care au programări la clinică la cerere. Pentru cei care au programate intervenții chirurgicale complexe se va face testarea PCR cu 48 de ore înainte de intervenție.

„Principala noastră grijă este siguranța pacienților și a colegilor noștri. Testele rapide efectuate personalului clinicii și pacienților, în care determinăm prezența anticorpilor (rezultatul pozitiv fiind urmat de un test pentru determinarea de antigen pentru a elimina o stare de infecție acută) ne oferă o imagine clară privind starea de sănătate a acestora. Realizarea testării PCR pentru pacienții cu intervenții complexe răspunde cu precizie de 100% asupra lipsei infectării acestora la momentul recoltării, fără a exista nici un risc suplimentar la adresa sănătății lor, având în vedere intervențiile medicale complexe la care vor fi supuși”, transmite dr. Florin Lăzărescu, medic stomatolog, fondator Clinica Trident și membru fondator al Societății de Stomatologie Estetică din România (SSER).

Sanatatea voastra e pe primul loc

În afară de testele cu rezultat rapid, Clinica Trident își asigură pacienții că toate tratamentele se desfășoară conform cu noile standarde și protocoale de triaj epidemiologic, astfel că:

- Sunt instalate dispensere de igienizare pentru mâini spre a fi utilizate la intrarea în clinică.

- La intrarea în clinică este prevăzut un punct de triaj. Aici, fiecare pacient va acorda suportul pentru chestionarul privind starea de sănătate și măsurarea temperaturii. În plus, i se va înmâna masca de protecție, mănuși și halat de unică folosință.

- Programările se fac la intervale de 30 min., conform normelor în vigoare, pentru a limita numărul de pacienți în sala de așteptare și pentru a permite dezinfecția suprafețelor, intrumentarului și folosirea nebulizatorului.

- Pacienții sunt încurajați să nu vină la programare însoțiți (exceptând cazurile speciale – minori, persoane dependente etc.)

- Personalul clinicii poartă în permanență echipamentul de protecție corespunzător – masca de protecție, mănuși, combinezon și halat impermeabil, vizieră de protecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel