Testarea finală a vaccinului anti COVID-19, reluată de două companii
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Două companii de producere a vaccinului anti COVID-19 au reluat testările. Este faza finală înainte de aprobarea de reglementare.

Testarea vaccinului AstraZeneca a fost oprită la începutul lunii septembrie, în timp ce studiul vaccinului Johnson & Johnson a fost întrerupt la începutul săptămânii trecute. Fiecare companie a avut câte un voluntar care a dezvoltat o problemă gravă de sănătate, necesitând o revizuire a datelor de siguranță. Cele două vaccinuri împotriva COVID-19 se numără printre mai mulți candidați ajunși în etapa finală de testare, ultimul pas înainte de a solicita aprobarea de reglementare. Producătorii de medicamente au declarat că au primit inițiativa de la Food and Drug Administration, pentru a relua testele în SUA.

Astfel de întreruperi temporare ale testării medicamentelor și vaccinurilor sunt relativ frecvente. În cercetările care implică mii de participanți, este posibil ca unii să se îmbolnăvească. Întreruperea unui studiu permite cercetătorilor să investigheze dacă o boală este un efect secundar sau o coincidență. Testarea vaccinului AstraZeneca, dezvoltată împreună cu Universitatea Oxford, a fost reluată deja în Regatul Unit, Brazilia, Africa de Sud și Japonia.

„Reluarea studiilor clinice din întreaga lume este o veste grozavă, deoarece ne permite să continuăm eforturile noastre de a dezvolta acest vaccin pentru a ajuta la înfrângerea acestei teribile pandemii”, a declarat Pascal Soriot, CEO AstraZeneca.Testarea a fost oprită după ce un participant britanic a dezvoltat simptome neurologice severe, în concordanță cu o inflamație rară a măduvei spinării numită mielită transversă, potrivit TheGuardian

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel