Data publicării:

Testamentul lui Onassis, analizat după vânzarea insulei Skorpios

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Arhiva
WhatsApp

Instanțele grecești vor analiza testamentul lui Aristotel Onassis, decedat în 1975, după ce insula  Skorpios, cunoscută ca insula privată a miliardarului, a fost cumpărată de Dmitri Rîbolovlev în luna aprilie, pentru fiica sa Ekaterina. De-a lungul anilor, Madonnei și Bill Gates s-au interesat și ei de insula grecească.

Ministrul elen de Finanţe Yannis Stournaras a declarat că cea mai înaltă instanţă din Grecia va analiza acordul de vânzare, pentru a vedea dacă respectă dorinţele testamentale ale lui Onassis, relatează Greek Reporter.

 Precizarea a avut loc în urma unei interpelări din partea parlamentarului Yiannis Michelakis, membru al Partidului Noua Democraţie, potrivit căruia Onassis a lăsat instrucţiuni precise în testament despre ce să se întâmple cu insula în cazul în care familia decide să o vândă.

Rîbolovlev, proprietarul clubului de fotbal AS Monaco, a cumpărat în luna aprilie, pentru 100 de milioane de euro, cu toate că aceasta era evaluată la circa 200 milioane de dolari,  insula grecească Skorpios de la Athina Onassis, nepoata şi moştenitoarea lui Aristotel Onassis.

 Omul de afaceri rus, cu investiţii importante în sectorul imobiliar, a finalizat achiziţia după mai multe luni necesare pentru întocmirea actelor.

 Insula, cumpărată de Onassis în 1962, a intrat în atenţia internaţională după ce a găzduit nunta acestuia cu fosta primă doamnă a SUA Jacqueline Kennedy în octombrie 1968. În urma atenţiei mediatice intense, deţinerea unei insule private a devenit rapid unul dintre cele mai semnificative simboluri ale bogăţiei şi statutului social.

 După moartea lui Aristotel Onassis, insula a fost moştenită de fiica acestuia, Christina, şi ulterior de către fiica acesteia, Athina Roussel - Onassis. Aristotel Onassis, fiul acestuia Alexander şi fiica Christina sunt înmormântaţi pe insulă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel