Test pentru redeschiderea cluburilor, în Marea Britanie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: RMC
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Printr-un eveniment găzduit de un club, guvernul britanic a decis să testeze răspândirea virusului Covid 19, în scopul redeschiderii treptate a evenimentelor culturale și sportive.

Proiectul test are mai multe etape și vizează nu numai deschiderea cluburilor, dar și deschiderea stadioanelor sau a evenimentelor precum concertele.

Clubul Circus, deținut de DJ-ul Yousef Zahar, va găzdui primul astfel de eveniment test, unde sunt așteptate un total de 3000 de persoane, în fiecare zi a evenimentului. Clubul a epuizat toate biletele pentru concertele din 30 aprilie și 1 mai, unde vor urma să urce pe scenă Sven Vath și FatBoy Slim ca și capete de afiș, alături de alți DJ cunoscuți. Evenimentele urmează să aibă loc de la ora 14 până la ora 23.

Trebuie subliniat că participanților la acest eveniment NU li se cere să respecte reguli de distanțare socială și nici să poarte mască pe parcursul desfășurării evenimentului. Însă, pentru a avea acces în club, trebuie să prezinte un test antigen negativ pentru Covid 19 și vor trebui să se supună unui test PCR atât la intrarea cât și la ieșirea din club, pentru a putea ține evidența răspândirii virusului.

Marea Britanie a fost printre cele mai afectate țări, în urma pandemiei de Covid 19, ajungând până în prezent la aproape 130.000 de morți. După ieșirea, de curând, din lockdown complet și în urma unei campanii agresive și continuate de vaccinare, guvernul relaxează măsurile și efectuează teste controlate pentru a putea redeschide treptat toate sectoarele economice.

Alte țări europene, precum Spania, au început în acest moment să testeze asemenea evenimente. În acest context, un total de 5000 de persoane au participat la un concert, unde au fost supuși unui test antigen Covid 19, înainte de eveniment, și au fost obligați să poarte măști FFPA, pe toată durata evenimentului. La o lună de la desfășurarea concertului, organizatorii au anunțat că nu există semne care să indice contagiune în timpul acestuia.

Totuși, România, dar și alte state europene, sunt departe de aceste relaxări sau testări. Momentan, este încă incertă situația elevilor și a studenților, ce nu se află în zone verzi și nici nu sunt în anii terminali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel