Tesla își reia producția din Germania, după o ”pauză forțată” de atacurile rebelilor houthi din Yemen
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @usertrmk
FOTO: Freepik @usertrmk
Producătorul american de autovehicile electrice, Tesla, își va relua producția la uzina din Germania.

Tesla, producătorul american de vehicule electrice, va relua luni producţia la uzina sa din apropiere de Berlin, după oprirea cauzată de perturbările în lanţurile de aprovizionare provocate de atacurile din Marea Roşie, transmite DPA, citat de Agerpres.

Amintim că atacurile rebelilor houthi din Yemen asupra navelor din Marea Roşie au forţat marile companii de shipping să evite Canalul Suez, cea mai rapidă rută maritimă între Asia şi Europa, pe unde trece aproximativ 12% din traficul maritim mondial.

Astfel, giganţii shipping-ului Maersk şi Hapag-Lloyd au decis să îşi trimită navele pe rute mai lungi şi mai scumpe, în jurul Capul Bunei Speranţe, în sudul Africii.

Această rută adaugă 10 zile la durata unei călătorii între Asia şi Nordul Europei, precum şi un milion de dolari în plus la consumul de carburant.

Tesla îți oprise producția la finalul lui ianuarie

În 29 ianuarie, Tesla oprise producţia de vehicule la fabrica din Grünheide, landul Brandenburg, pe fondul lipsei de componente. Aici lucrează 12.500 de angajaţi.

Compania demarase producţia la această unitate în urmă cu aproape doi ani. În prima fază, Tesla vrea să producă aici 10.000 de maşini pe săptămână, dar deocamdată este la un nivel de aproximativ 6.000 de unităţi pe săptămână.

Separat, Tesla Inc a anunţat că până în 29 februarie reduce temporar preţurile la unele maşini Model Y în SUA, la mai puţin de o lună după ce compania a redus preţurile la Model Y în Germania.

În ianuarie, Tesla a avertizat că în 2024 se aşteaptă ”la o înrăutăţire a ritmului de creştere a vânzărilor”, deoarece se concentrează pe producerea următoarei generaţii de vehicule electric, numită "Redwood."

Titlurile Tesla, cel mai valoros producător auto mondial, au scăzut anul acesta cu aproximativ 22%.

Citește și: O navă din Grecia a fost lovită de o rachetă în largul portului Aden din Yemen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel