Tesla a demonstrat cum mașina sa electrică rulează jocul video Cyberpunk 2077
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sursa: Cyberpunk 2077
Sursa: Cyberpunk 2077
Cele mai noi mașini Tesla vor putea rula cele mai noi jocuri video.

Conform The Verge, chiar dacă o mașină și o consolă sunt două lucruri aparent fără nicio legătură, compania Tesla fondată de Elon Musk le-a îmbinat în noul Model S Plaid. După ce CEO-ul extravagant a spus deja de câteva luni că mașina pe care o comercializează are „nivel de performanță similar cu PlayStation 5”, compania a ieșit la rampă cu o demonstrație.

Cum este posibil acest lucru? Mașina are incorporat un procesor de gaming făcut de AMD, mai precis varianta Ryzen, dar și o placă video separată de la aceeași companie care funcționează cu tehnologia RDNA 2.

Ce a spus Elon Musk despre cea mai nouă mașină a companiei sale

„Niciodată nu a mai existat o mașină care are acest nivel înalt de tehnologie de computare, un sistem de navigație care este la propriu la nivelul unui PlayStation 5”, a transmis Elon Musk, în timpul unei demonstrații de seara trecută. „Este cu adevărat performanță la nivel cu un PlayStation 5... da, poate rula Cyberpunk. Rulează cu 60 cadre pe secundă cele mai noi jocuri video”.

AMD a spus săptămâna trecută că oferă 10 teraflops de putere computațională pentru noile Model S și Model X. Astfel, există aproape o paritate de unu la unu cu cei 10,28 teraflops din consola Sony PlayStation 5. Modelul de mașină electrică ce costă 130.000 dolari rulează pare-se fără probleme Cyberpunk 2077 din ce reiese din videoclip.

O fostă angajată a departamentului de tehnologii avansate Uber, supranumită Elon Musk varianta feminină, și-a creat propria companie.

Conform The Verge, noua firmă canadiană Waabi se va concentra pe proiectarea mașinilor autonome, iar fondatoarea, Raquel Urtasun, a reușit să strângă fonduri de 83,5 milioane dolari. Tânăra expertă în computere a condus anterior filiala din Toronto, Canada, a Uber Advanced Technology Group. Astfel, Waabi este unul dintre puținele start up-uri pentru mașini autonome cu lider femeie de la nivel mondial. VEZI AICI CONTINUAREA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel