TERORISTUL SINGURATIC, principala AMENINŢARE după moartea lui bin Laden
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
utilizatori, trafic internet
utilizatori, trafic internet

Experţii în securitate au făcut portretul robot al fundamentaliștilor care vor încerca să răzbune moartea lui Osama bin Laden. Cel mai probabil va fi vorba despre un terorist singuratic, un amator care va acţiona fără coordonarea reţelei şi va lovi ţinte de mică importanţă, fără prea mare efect. Dacă va fi, totuşi, sprijinit de o grupare teroristă, este posibil să lanseze un atac de tip informatic.

”După moartea unui lider carismatic, care a coagulat în jurul său membrii unei reţele teroriste, există tendinţa de diluare a autorităţii şi de apariţie a unor dispute pentru preluarea controlului, ne-a declarat conf. univ. dr Mireille Rădoi, expert în probleme de securitate. Este posibil ca organizaţia să se divizeze. Tocmai de aceea, nu credem că al Qaeda va găsi resurse pentru un atac de anvergură. Mai degrabă se vor produce atacuri ale unor terorişti singuratici, respectiv unii, să le zicem amatori, care nu au nici antrenament şi nici sprijinul reţelei.

TESTAMENTUL lui bin Laden: Îşi roagă urmaşii să NU lucreze pentru al-Qaeda şi îşi cere scuze că i-a neglijat în favoarea JIHAD-ului

Ei vor acţiona din proprie iniţiativă, ca să răzbune moartea lui Osama, prin atacuri sinucigaşe, care nu vor avea efecte importante pentru că sunt lansate haotic, la nivelul lor de acces. Nu este exclus să apară grupări care vor pretinde că sunt continuatoare ale misiunii lui Osama, dar care să acţioneze diferit. Mă gândesc aici la atacuri cibernetice, cum a fost cel din Estonia, care a produs pagube importante. În acel caz nu a fost arestat decât un singur tânăr. Poate că o grupare se va folosi de astfel de elemente izolate, oferindu-le suport, dar fără să se implice direct, ceea ce va spori dificultăţile de intervenţieşi de prevenire a atacului”.

Citeşte şi:

Osama bin Laden mort. Dar răul e deja făcut

Fiica lui Osama bin Laden confirmă că tatăl ei a fost împuşcat mortal de forţele americane

Osama bin Laden era neînarmat când a fost ucis, iar fotografia cadavrului său este “atroce”

Arabii aşteaptă de la Al-Qaida să instituie Califatul Islamic, care ar urma să fie fondat în 2017 de Osama bin Laden

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel