Urmărește emisiunea live
Teoria conspirațiilor. De ce visa Hitler la Polul Sud?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Moartea lui Hitler: Ultimele clipe din viața dictatorului când s-a sinucis pe 30 aprilie. Mister elucidat după șapte decenii
Moartea lui Hitler: Ultimele clipe din viața dictatorului când s-a sinucis pe 30 aprilie. Mister elucidat după șapte decenii
Multe decenii după capitularea Germaniei din 1945, o parte a literaturii istorice, pseudo-istorice și teoriile conspiratiei au refuzat să admita că Hitler s-a sinucis.

Carbonizarea cadavrului și îngreunarea identificării nu au fost singurele argumente. Din păcate, însuși Stalin, la Conferința de la Postdam, a declarat că dictatorul nazist nu a murit (din ce motive, nu se știe exact). Ulterior, și în SUA exista un curent favorabil ipotezei că Hitler, Eva Braun și câțiva apropiați ar fi fugit cu avionul în Norvegia (mai 1945). De acolo, au plecat cu un convoi de submarine spre Polul Sud, acolo unde al Treilea Reich proclamase în 1939 teritoriul Noua Schwabia, în urma unei misiuni de explorare a Antarcticii, scrie Revista Magazin.

O baza militară ultraperformantă

Năucitoarea ipoteză conform căreia Hitler s-ar fi refugiat la Polul Sud se bazează, totusi, pe argumente suficient de logice, exploatate la maximum de diverși autori.

Va prezentăm câteva dintre ipotezele care au circulat:

1. De ce l-a interesat pe Hitler un teritoriu în Antarctica, înainte de debutul războiului? În 1938-39, Germania a facut o expediție acolo, stabilindu-și teritoriul “Noua Schwabia”. Iar Hitler avea la dispoziție submarine cu mare autonomie de deplasare, utile în ruta foarte costisitoare spre sudul Pacificului.

2. Un „inventar” provizoriu făcut de aliații flotilei de submarine naziste, după război, a arătat că lipseau zeci de aparate de ultimă generație. Nu se știe nici acum unde ar fi dispărut o parte din ele.

3. În timpul războiului și în anii postbelici, aparițiile de aparate de zbor neidentificate, cu performanțe superioare celor cunoscute, au atras atenția asupra unei mari investiții secrete naziste: forța de propulsie antigravitațională (sau electromagnetică) și avioanele cu o aripă circulară în loc de două aripi normale. Nemții reușiseră fabricarea aparatulului numit “Sack AS-6″, ca și americanii și canadienii.

Citește și: Fotografii cu Adolf Hitler, publicate în premieră

 

În consecință, s-a emis ipoteza că aparate sofisticate germane au fost lansate de la baza militara nazistă „Noul Berlin” (de pe teritoriul „Noua Schwabia”) catre teritoriul SUA (și în America de Sud), pentru spionaj și intimidare. Incidentele cu martori oculari deveniseră frecvente în America. Nu se știe nici acum dacă Dosarele Roswell și Kecksburg (numit și „Roswell de Pennsylvania”) au legătura cu baza militară de la Polul Sud. Dar este cert că unii piloți ai aliaților, chiar în timpul războiului, declaraseră că fuseseră „hărțuiți” de obiecte luminoase care le însoțeau avioanele și care aveau performanțe superioare. Acest din urma fenomen a primit numele “Foo Fighter” și nu de OZN. Coroborat cu aceste performanțe, este sigur că naziștii au experimentat la mina Wenceslas antigravitația sau propulsia electromagnetică (Operațiunea „Marele Clopot”), iar toți cei care au lucrat acolo au fost uciși de Gestapo, pentru ca secretul să nu fie dezvăluit.

Operațiunea „Săritura la înălțime”

Culmea coincidențelor care conduc la concluzia menționată este considerarea expediției americane la Polul Sud, din 1946-1947, drept o tentativă de distrugere a bazei militare naziste. În realitate, SUA doreau să experimenteze rezistența oamenilor și materialelor la condiții severe. Din păcate, șeful expediției “HighJump”, amiralul Richard Byrd, ar fi declarat la întoarcere că ar exista un “teritoriu ostil”… Germania nu a avut niciodată revendicări la Polul Sud și abia în 1981 și-a stabilit acolo unele facilități. Cartografic, Noua Schwabia există și acum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel