Tensiuni între Australia și Qatar, după ce 13 femei au fost dezbrăcate într-un aeroport
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Guvernul australian a cerut explicaţii autorităților din Qatar după ce 13 femei au fost umilite în aeroportul Hamad din Doha, conform Daily Mail.

„Am înregistrat oficial plângerea privind incidentul din Qatar şi am fost asiguraţi că vom primi informaţii detaliate şi transparente curând”, au precizat reprezentanţii Departamentului de Afaceri Externe australian.

13 femei din Australia au fost dezbrăcate şi controlate minuţios luna trecută, pe aeroportul din Doha, după ce reprezentanţii aeroportului au găsit un bebeluş născut prematur şi abandonat în baia unui avion.

Ulterior, aceştia le-au ordonat celor 13 pasagere să nu ia zborul către Sydney, ci să urce într-o ambulanţă staţionată în aeroport, pentru ca acestea să fie dezbrăcate şi controlate.

Femeile au spus că examinarea a fost una umilitoare şi a încălcat drepturile omului. Prin urmare, au depus plângere după ce s-au întors în Australia.

Guvernul australian nu are autoritatea să efectueze o investigaţie a incidentului, dar Departamentul de Afaceri Externe australian colaborează cu guvernul din Qatar pentru a rezolva problema, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel