Temperatura ideală astfel încât aerul condiționat să nu te îmbolnăvească
Autor: Ioana Dinu | Publicat pe: 03 aug 2021, 22:59
WhatsApp
aer condiționat
aer condiționat
Aerul condționat vă poate îmbolnăvi dacă nu îl folosiți corect.

Diferența de temperatură dintre exterior comparativ cu interiorulul clădirilor sau vehiculelor mărește posibilitatea de a ne îmbolnăvi. Agustín Fernández Villar, coordonator al Spitalului de Urgență Quirónsalud Madrid, subliniază că temperatura ideală la care trebuie să setăm aerul condiționat este între 20 și 22 de grade.

Aerul condiționat setat greșit duce la uscăciunea căilor respiratorii. Acest lucru provoacă rinită, sinuzită și probleme cu faringele. În plus, în cazurile mai severe, se poate ajunge la pneumonie. 

Dacă suntem într-un mediu uscat, cu aer condiționat, trebuie să bem până la trei litri de apă. În plus, în cazul în care există probleme cu faringele, se pot administra medicamente antiinflamatorii.

Dacă după 24 - 48 ore durerea în gât persistă este necesar să mergeți la medic

De asemenea, evitați expunerea directă la aerul condiționat și, desigur, evitați schimbările bruște de temperatură.

-----

VEZI ȘI: Comoara din pepene. Cristian Mărgărit: Trebuie să învățăm să mâncăm. Sunt comestibile și conțin foarte mult magneziu

Cristian Mărgărit, celebrul nutriționist, a vorbit despre pepene.

Pepenele este deliciul verii, dar câți dintre noi mănâncă și semințele? Aflați că acestea sunt extrem de sănătoase și este chiar recomandat să le mâncăm.

Cristian Mărgărit, celebrul nutriționist, a explicat cum putem să le consumăm. Sunt mai multe feluri în care putem mânca semințele. Despre acest subiect, Cristian Mărgărit a vorbit pentru Antena 1, la emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.  

”Mineralele, în special magneziul, sunt foarte utile și se regăsesc în semințele de pepene. Trebuie să învățăm să mâncăm și semințele fie atunci când mâncăm și pepenele, fie le separăm, le dăm cu puțin sare și le uscăm în cuptor. Le putem pune în salată sau le putem mânca pur și simplu. Semințele de pepene sunt comestibile și conțin foarte mult magneziu. Sunt bune pentru sănătate”, a spus la Neatza cu Răzvan și Dani.   

Sunt țări asiatice în care semințele din pepene sunt apreciate la adevărata lor valoare. Acolo sunt uscate, prăjite și apoi consumate ca gustare. Sunt o sursă valoroasă de proteine. Mai exact, o cană are 30 de grame, ceea ce înseamnă peste 60% din doza zilnică recomandată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?