Telescopul James Webb și-a încheiat călătoria de 1,5 milioane de kilometri
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Fotografie creată de Frank Cone, de la Pexels
Fotografie creată de Frank Cone, de la Pexels
La o lună de la lansare, telescopul James Webb și-a încheiat călătoria de 1,5 milioane de kilometri. 

După o călătorie de 1,5 milioane de kilometri, telescopul James Webb a ajuns, luni, la destinația finală, conform Space.com

Telescopul James Webb, lansat în 25 decembrie 2021, a fost ocupat cu implementarea diferitelor sisteme și structuri și a călătorit 1,5 milioane de kilometri până la destinație: L2, al doilea punct Lagrange Soare-Pământ, în jurul căruia va orbita.

Telescopul a ajuns la destinație cu o întârziere de o zi. Administratorul NASA, Bill Nelson, a scris într-o postare pe blogul agenției: „Webb, bine ai venit acasă!” „Felicitări echipei pentru toată munca depusă pentru a asigura sosirea în siguranță a lui Webb la L2. Suntem cu un pas mai aproape de a descoperi misterele universului. Și abia aștept să văd primele noi imagini transmise de Webb în această vară”, a precizat el. 

Înainte de lansarea telescopului, Nelson spunea că James Webb va permite un „salt cuantic pentru a înțelege cine suntem, cum am ajuns aici, ce suntem și cum a evoluat totul”.

VEZI ȘI: Zumzetul misterios al Universului. Cercetătorii au detectat un indiciu al provenienței acestuia

De când oamenii de știință au făcut prima detectare a undelor gravitaționale din Univers, de la o pereche de găuri negre care s-au ciocnit în 2015, au crescut dovezi că Universul ar trebui să fie plin de astfel de unde. Fiecare eveniment masiv, fiecare gaură neagră sau fuziune de stele neutronice, fiecare supernovă, ar trebui să trimită unde gravitaționale în spațiu-timp.

Efectul combinat al tuturor acestor unde ar fi acela de a crea un zumzet slab, de fundal, care pătrunde în întregul Univers. Acest fundal de unde gravitaționale este descris a fi slab și foarte greu de detectat. Cu toate acestea, în urmă cu un an, oamenii de știință în colaborarea internațională NanoGRAV au spus că este posibil să fi făcut acest lucru.

O nouă descoperire

Citește continuarea articolului AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel