Teamă de minciuni, în Parlamentul European, înainte de alegeri. Roberta Metsola: Nu este doar o amenințare!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Alegătorii Uniunii Europene vor fi bombardați cu minciuni și dezinformări din afara și din interiorul blocului la alegerile din iunie pentru noul Parlament European, a avertizat  președintele adunării.  

"Este un lucru despre care am avertizat de mult timp. De fapt, nu este doar o amenințare", a declarat Roberta Metsola într-un interviu pentru Reuters.

Ea a vorbit chiar în momentul în care au apărut informații potrivit cărora autoritățile germane au arestat un asistent al unui deputat european, fiind suspectat de spionaj pentru China.

Metsola a declarat că se așteaptă ca dezinformarea să aibă o pondere "foarte mare" în votul din 6-9 iunie pentru alegerea viitorului parlament de cinci ani.

Parlamentarul european din Malta a declarat că blocul comunitar dispune de instrumente, cum ar fi o nouă lege a UE, care obligă platformele de socializare să elimine conținutul ilegal și să atenueze riscurile de manipulare electorală, care ar putea include imagini false sau imitarea alegătorilor. Cu toate acestea, noile legi ale UE nu au fost suficiente.

Vezi și:  Asistentul unui parlamentar european, arestat în Germania. Ar fi spionul Chinei: "Un atac la adresa democrației europene din interior"

"Trebuie să fim pregătiți să o facem"

Metsola a enumerat Rusia, China și Iranul ca potențiale surse de dezinformare, dar și partide politice și organizații care încearcă să atragă alegătorii cu minciuni.

"Poate că am ignorat acest lucru mult prea mult timp", a spus ea.

"Cred că trebuie să contracarăm foarte mult această narațiune. Este mult mai ușor să duci o campanie în alb și negru decât o campanie cu 1.000 de nuanțe de gri la mijloc. Dar trebuie să fim pregătiți să o facem", a continuat ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel