Data actualizării:
Data publicării:

Te simți fără energie? Consumă apă aromată cu măr și scorțișoară: hidratează și detoxifică organismul

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Consumă apă aromată cu măr și scorțișoară, hidratează și detoxifică organismul. Sursa - pixabay.com
Consumă apă aromată cu măr și scorțișoară, hidratează și detoxifică organismul. Sursa - pixabay.com

Apa cu diferite arome hidratează și detoxifică organismul.

Persoanele care doresc să-și îmbunătățească digestia și să obțină un efect antioxidant mai mare pot consuma apă de măr și scorțișoară.

Din fructe și legume poți face o apă aromată excelentă (apă detox). Aceste băuturi, care se prepară într-un mod foarte simplu și rapid, exploatează proprietățile ingredientelor active, conținute în fructe și legume și pot avea, în funcție de modul în care se prepară, diferite efecte: răcoritoare, drenante, detoxifiante.

Vrei să trăiești până la 100 de ani? Consumă acest aliment

Apa aromată cu scorțișoară și mere se prepară în felul următor: toarnă un litru de apă rece într-un vas și adaugă 1 baton de scorțișoară și 1 sau 2 mere, ușor zdrobite. Pune apa în frigider pentru minim 4-5 ore (se poate lăsa și mai mult timp în funcție de intensitatea gustului pe care dorești să-l obții). Bea apa, iar mărul poate fi mâncat.

 

Proprietățile apei aromate cu măr și scorțișoară

 

Apa de detoxifiere cu măr și scorțișoară este antioxidantă și digestivă. De fapt, merele conțin antioxidanți, fitosteroli și pectină, o fibră solubilă care favorizează peristaltismul intestinal și reduce nivelul de colesterol din sânge.

Scorțișoara este un puternic antioxidant natural, stimulează circulația sângelui și ajută la reducerea colesterolului din sânge, are și proprietăți antibacteriene, antiseptice, stimulatoare și digestive.

 

Vezi și:

 

Scorțișoara, un condiment minune. Ce se întâmplă cu organismul dacă vom lua câte o linguriță pe zi

 

Scorţişoara este un condiment gustos cu proprietăți surprinzătoare.

Multe studii au confirmat beneficiile sale pentru sănătate. Dar ce se întâmplă cu organismul dacă luăm o linguriță de scorțișoară pe zi?

Scorțișoara este unul dintre cele mai cunoscute și mai folosite condimente din lume, datorită aromei sale inconfundabile, potrivite pentru aromatizarea diferitelor tipuri de alimente și, în special, a dulciurilor.

În mod tradițional, scorțișoara a fost folosită nu doar pentru a face parfumuri și tămâie, ci și pentru a conserva alimente, dar și ca un adevărat „medicament” natural.

Ceai de ghimbir: rețeta pentru cea mai buna infuzie împotriva tusei și răcelii

Cercetările științifice moderne au confirmat ceea ce se știa deja: acest condiment este cu adevărat concentrat pe sănătate, mai ales dacă este folosit moderat, dar constant.

Doza recomandată pentru a fi consumată este o linguriță de scorțișoară pe zi. Acest condiment este bogat în fibre și săruri minerale importante pentru organismul nostru, cum ar fi calciul și fierul.

Efectele pe care scorțișoara le are asupra organismului nostru într-un timp scurt sunt următoarele:

- îmbunătățește digestia și facilitează activitatea intestinului,

- contrastează greața și răul de mișcare, mai ales dacă este luată sub formă de ceai,

- reglează nivelul zahărului din sânge,

- îmbunătățește circulația,

 - previne proliferarea bacteriană și virală,

- scade durerile, în special cele datorate artritei, dar și ciclului menstrual,

- ameliorează durerea în gât,

- îmbunătățește memoria și funcțiile cognitive,

- întărește sistemul imunitar,

- previne formarea celulelor canceroase,

- dă energie și revitalizează organismul,

- contribuie la arderea grăsimilor și, prin urmare, la pierderea kilogramelor în plus.

 

Cum se consumă scorțișoara măcinată?

 

Dacă nu știți cum să consumați o linguriță de scorțișoară pudră în fiecare zi, o puteți pune în cafea, ceai, lapte sau o băutură vegetală.

Atenție la alimentele care conțin calorii goale: care sunt și de ce trebuie să le limităm consumul

De asemenea, scorțișoara poate fi adăugată în smoothie-uri sau sucurile naturale de fructe și legume. În plus, poate fi consumată sub formă de infuzie, chiar și după mesele principale.

Ceaiul de scorțișoară este potrivit iarna, în timp ce vara apa cu aromă de scorțișoară este un panaceu pentru a te împrospăta și a rămâne hidratat.  

În general un consum moderat de scorțișoară este potrivit pentru toată lumea, dar ca întotdeauna există excepții. Dacă ai ficatul bolnav, mai bine evitați să consumați scorțișoară. Nu consumați, zilnic, scorțișoară dacă sunteți însărcinată sau alăptați.

În cele din urmă, aveți grijă să nu depășiți doza. Utilizarea excesivă a scorțișoarei poate provoca alergii, intoxicații, ulcere, iritații ale  intestinului și alergii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel