Te încălzește și te ajută să slăbești: aceasta este băutura principala a sezonului rece
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Te încălzește și te ajută să slăbești, aceasta este băutura principala a sezonului rece. Sursa foto: freepik.com
Te încălzește și te ajută să slăbești, aceasta este băutura principala a sezonului rece. Sursa foto: freepik.com
S-au spus multe despre beneficiile ceaiului, dar nu toată lumea știe că această băutură  promovează pierderea în greutate.

Dieteticianul dr. Pam Mason de la Tea Advisory Group a împărtășit câteva sfaturi pentru persoanele cei își care doresc să slăbească. Acesta a mai spus că ceaiul poate ajuta la pierderea în greutate,  poate menține nivelul zahărului din sânge și, prin urmare, reduce pofta de mâncare.

Este de remarcat faptul că nu orice ceai este util pentru pierderea în greutate, vorbim doar de două tipuri: ceaiul negru și ceaiul verde.

Doar aceste două tipuri de ceai conțin polifenoli, compuși naturali bioactivi din plante, care ajută la stabilizarea zahărului din sânge, la reducerea inflamației, fiind buni pentru sănătatea noastră generală.

Cea mai bună dulceață pentru zilele reci: ajută sistemul imunitar și ține răceala departe

Cercetările arată că polifenolii din ceai, în special polifenolii din ceaiul negru, ajută la controlul greutății prin reducerea absorbției caloriilor din intestine, reducând astfel depozitarea grăsimilor corporale.

Potrivit nutriționistului, ceaiul verde ajută la creșterea ratei metabolice la unele persoane. Polifenolii din ceai pot contracara, de asemenea, scăderea ratei metabolice, observată în timpul pierderii în greutate și, prin urmare, pot fi benefici pentru menținerea greutății după pierderea în greutate.

Consumă nuci caju: sunt benefice pentru sănătate și frumusețe

Conținutul de polifenoli din ceai promovează, de asemenea, o populație microbiană intestinală sănătoasă prin efectul său prebiotic. Cercetările preliminare au arătat că polifenolii din ceai pot reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea și pot crește microbii intestinali asociați cu pierderea în greutate.

Cum poți reduce ușor stresul: Patru moduri ușoare ca să-ți îmbunătățești starea de spirit

Un studiu pe 111 persoane a constatat că un consum regulat de ceai negru, timp de trei luni, a îmbunătățit distribuția grăsimii corporale în comparație cu o băutură de control cu ​​cofeină.

 

Câte căni de ceai trebuie consumate pe zi pentru a slăbi

Pentru a accelera procesul de pierdere în greutate, persoane care sunt la dietă ar trebui să bea cel puțin 4-5 căni pe zi, ideal după-amiază.

Prin cercetări ample asupra beneficiilor consumului de ceai, atât în ​​studii observaționale, cât și în studiile clinice, oamenii de știință au decis că se pot consuma 4-5 căni pe zi, ca aport optim pentru a furniza cantitatea potrivită de compuși polifenoli naturali.

Aceste trei surse de proteine nu ar trebui să lipsească din meniul nostru zilnic

Desigur, ceaiul trebuie băut fără zahăr și fără desert.  Dacă nu reușești să elimini complet dulceața din ceai, încearcă să folosești un îndulcitor cu un conținut scăzut de calorii sau să reduci treptat cantitatea de zahăr adăugat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel