Data publicării:

Taxele pentru bagajele de mână ale companiilor aeriene ar putea fi interzise în UE

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Vești bune pentru milioane de pasageri! Uniunea Europeană va elimina taxele pentru bagajele de mână. 

Taxele pentru bagajele de mână ar putea deveni istorie. Uniunea Europeană își propune să simplifice structura prețurilor pentru biletele de avion, astfel că va aboli taxele pentru bagajele de mână, aducând mai mult confort călătoriilor cu avionul. Parlamentul European a aprobat o inițiativă pentru eliminarea taxelor suplimentare pentru acest tip de bagaj, care erau în mod obișnuit impuse de companiile low-cost. Prin urmare, companiile aeriene vor trebui să asigure transportul gratuit al acestor bagaje și să nu mai perceapă costuri adiționale.

În conformitate cu rezoluția adoptată de Comisia pentru petiții a Parlamentului European, Comisia Europeană va recunoaște bagajele de mână ca fiind elemente esențiale în călătoriile aeriene.

Comisia pentru petiții a Parlamentului European a adoptat o rezoluție unanimă solicitând companiilor aeriene să asigure transportul gratuit al bagajelor de mână pentru pasageri, scrie euronews.travel.com.

În 2014, Curtea Europeană de Justiție a stabilit că bagajele de mână care respectă cerințele "rezonabile" de dimensiuni și greutate sunt o parte esențială a călătoriei cu avionul. Curtea a decis că pasagerii nu ar trebui să suporte costuri suplimentare pentru acestea - însă decizia nu a fost pusă în aplicare. Noua rezoluție îndeamnă la implementarea acestei hotărâri pentru a elimina taxele adiționale pentru bagajele de mână. De asemenea, se dorește clarificarea pentru pasageri a ceea ce înseamnă exact dimensiuni și greutăți "rezonabile".

Un vot oficial privind adoptarea sau nu a rezoluției va avea loc în Parlamentul European în luna octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel