Taxa de pod, desfiinţată. Anunţul făcut de un deputat PNL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Taxa de pod desfiintata
Taxa de pod desfiintata
Iniţiativă legislativă pentru eliminarea taxelor pe care le plătesc şoferii pentru traversarea podurilor peste Dunăre.

Doi parlamentari PNL (Bogdan Huțucă și Robert Boroianu) au iniţiat un proiect de lege prin care se doreşte eliminarea taxelor pe care le plătesc şoferii pentru traversarea podurilor Feteşti - Cernavodă şi Giurgeni - Vadu Oii. Iniţiatorii susţin iniţiativa prin faptul că această taxă nu se justifică a fi aplicată, deoarece şoferii oricum achită rovinieta pentru folosirea drumurilor naţionale.

Totodată, se susţine că în celelalte state traversate de Dunăre nu există taxe similare pentru trecerea podurilor peste fluviu. În plus, chiar dacă banii se colectează de la şoferi, ambele poduri se află într-un stadiu avansat de degradare, dovadă - spun iniţiatorii - că banii nu sunt folosiţi pentru scopul în care au fost colectaţi. 

Taxa de pod - "suprataxare a utilizatorilor drumurilor publice din România"

"Împreună cu deputatul Bogdan Huțucă am inițiat un proiect de lege privind desființarea taxei de trecere pe podurile Fetești-Cernavodă și Giurgeni-Vadu Oii. Taxa de trecere peste aceste poduri a fost introdusă din rațiuni pur financiare, dar suntem în prezența unei duble impuneri, atâta timp cât utilizatorii drumurilor publice din România plătesc rovinieta, care reprezintă o taxă pentru utilizarea drumurilor și podurilor amplasate pe drumurile naționale și autostrăzile din România. În statele traversate de Dunăre (Serbia, Ungaria, Austria), nu există taxe similare pentru trecerea podurilor peste Dunăre. 

Taxa de utilizare a podurilor Giurgeni – Vadu Oii și Fetești – Cernavodă nu reprezintă decât o suprataxare a utilizatorilor drumurilor publice din România, fără o justificare obiectivă: banii colectați merg la bugetul de stat; podurile se află într-un stadiu avansat de degradare, deși această taxă se colectează de peste un deceniu; legislația comunitară nu impune o asemenea taxare, ci ea este rezultatul deciziei autorităților române, care au considerat de cuviință să mai impună o nouă sursă de venituri la bugetul de stat", afirmă deputatul Robert Boroianu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel