Urmărește emisiunea live
Tătaru răspunde acuzațiilor lui Voiculescu: Toate datele au fost corecte. La Ministerul Sănătații trebuie să vină un profesionist
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, răspunde acuzațiilor aduse de Vlad Voiculescu privind raportările de morți COVID-19 în România. 

"Eu plec de la premiza că fiecare dintre noi, în mandatul nostru, am căutat să gestionăm cât mai bine și Ministerul, dar și pandemia. Dacă țineți minte foarte bine, anul trecut se rostogolea faptul că sunt prea mulți pacienți raportați cu COVID. Eu cred că apariția platformei Coronaforms, în care găsim pacientul după codul numeric personal, evaluarea care se face în același timp cu DSP, Casa de Asigurări, medicul de familie...toate datele sunt corecte în platformă. (...)

Una este infecția, una este boala. Trebuie să facem foarte clar diferența, ce a decedat de la boala COVID-19 și ce a venit cu o fractură și decedează. Chiar dacă a ieșit pozitiv, acel pacient nu a murit de COVID-19. Era infectat cu COVID, dar decesul a fost cauzat de o politraumă.", a declarat Nelu Tătaru la Realitatea Plus. 

De ce a făcut aceste declarații halucinante Vlad Voiculescu tocmai acum?

"Cred că fiecare ne asumăm niște declarații și am gestionat cum a fost mai bine o pandemie. (...) Cred că ar trebui să ne dăm seama când facem aceste declarații de masa mare de personal medical care a stat lângă un bolnav. Eu sper ca, în cel mai scurt timp, USR-PLUS, să vină cu un profesionist la Ministerul Sănătății, să înțeleagă pacientul, populația generală prin ce trece și să înțeleagă această boală.", a precizat fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul demis al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat recent privind diferența între raportările Covid-19 că „au fost mai multe discuții, s-a încercat verificarea veridicității problemei sau amplitudiunii problemei, dacă vreți, pe baza câtorva spitale, după care s-a format un grup de lucru.”

Întrebat care e cifra, Vlad Voiculescu a răspuns că „n-o să mă lansez în cifre exacte. Am spus că nu e semnificativă.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel