Tătaru, după propunerea lui Iohannis privind vaccinarea obligatorie: Acest val 4 e al asumării și al deciziilor
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Tătaru, după propunerea lui Iohannis privind vaccinarea obligatorie: Acest val 4 e al asumării și al deciziilor / Foto: Facebook Nelu Tătaru
Tătaru, după propunerea lui Iohannis privind vaccinarea obligatorie: Acest val 4 e al asumării și al deciziilor / Foto: Facebook Nelu Tătaru
Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vorbit despre posibilitatea vaccinării obligatorii în România.

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății și primul care a vorbit despre vaccinarea obligatorie a unor angajați din domenii esențiale, a vorbit miercuri despre necesitatea acestei măsuri. Declarația sa vine după ce și președintele Klaus Iohannis a declarat în cadrul celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite că vaccinarea anti-COVID va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale.

„Sunt discuții la nivelul Grupului Tehnico-Științific și aceste decizii vor ajunge în CNSU unde se va lua și o decizie finală. În continuare cred că evoluția acestei pandemii ne dă motive să spunem că anul 2021 nu mai e un an al părerilor despre pandemie. Anul 2021 și acest val 4 e al asumării și al deciziilor”, a spus Nelu Tătaru la Digi24. 

Tătaru: Premierul va lua decizia finală

 

„Vedem un val 4 destul de violent, în condițiile în care avem o transmitere comunitară accentuată. În acest moment avem o creștere exponențială, avem deja aproape 1000 de pacienți în terapie intensivă. La nivelul Grupului Tehnico-Științific discuții sunt în fiecare zi. Premierul va lua decizia finală care va fi transformată apoi într-o hotărâre de guvern”, a adăugat Nelu Tătaru, care este consilier onorific al premierului.

Întrebat dacă testarea o dată pe săptămână rămâne o alternativă, Tătaru a spus: „Da, se discută foarte mult și se puneau ca alternative acele vaccinări care sunt gratuite, se fac pe banii statului, sau testările săptămânale care să fie pe contribuție proprie”.

Alexandru Rafila, despre vaccinarea obligatorie

 

Propunerea președintelui ca vaccinarea anti-COVID să devină obligatorie pentru anumite categorii poate fi discutată, însă autoritățile par defazate, a declarat deputatul PSD, Alexandru Rafila.

„E o propunere care poate fi discutată. Totuși, aceste propuneri cred că trebuiau făcute mai degrabă în România, decât de la New York și discutate în România. Ideea aceasta a măsurilor multiple, cu impact serios și așa mai departe, care sunt luate acum, după ce avem deja problema de sănătate publică majoră, mi se par defazate, pentru că în mod evident, țările care gestionează în momentul de față foarte bine pandemia sunt cele care au luat măsuri în timpul verii, nu au așteptat ca lucrurile să devină necontrolabile. Așa că orice discuție de acest gen trebuie făcută și cu reprezentanții profesionali ai medicilor, ai asistenților medicali, trebuie implicate toate aceste entități, încât să discutăm în primul rând de conștientizare și de participare voluntară la această activitate de vaccinare", a spus Rafila la RFI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel