Tătaru, după ce Voiculescu le-ar fi spus DSP-urilor cum să calculeze rata incidenței: INSP stabileşte un anumit indice. Nu putem modifica noi!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Vlad Voiculescu le-ar fi cerut DSP-urilor să calculeze rata incidenței COVID așa cum spune el, nu cum a zis prim-ministrul, potrivit surselor Antena 3. Ce spune Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății.  

Întrebat de Mihai Gâdea, la Antena 3, dacă, în opinia sa, modul în care gestionează Vlad Voiculescu lucrurile este corect, după ce le-ar fi transmis DSP-urilor să calculeze rata incidenței așa cum spune el, nu cum a zis premierul, Nelu Tătaru a afirmat:

"Nici eu nici domnul Vlad Voiculescu nu am fost singuri şi nu suntem singuri în acel minister. Din câte ştim, există un Institut de Sănătate Publică care, conform mai multor date, stabileşte un anumit indice. Nu putem modifica niciunul dintre noi. Există, la nivel de localitate, judeţ o evoluţie a pandemiei. Informaţiile primite din teritoriu, asamblate, evaluate, analizate la nivel de INSP, cel care face referinţele pentru anumite criterii.

Eu sunt adeptul unor lucruri mai simple şi mai pragmatice. De aceea, în loc să facem nişte indici mai dificili, ar trebui să luăm lucrul real care se întâmplă în comunitatea respectivă. Erau şi există în continuare acele criterii de carantinare a unei  localităţi, care se refereau la acel indice. Cred că ar trebui să avem nişte exprimări mai clare, mai simpliste".

Vezi și: SURSE ANTENA 3: Vlad Voiculescu, către DSP: Calculaţi rata incidenței după cum vă cer eu!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel