Data actualizării:
Data publicării:

Tătaru, după recordul de cazuri COVID: Testarea în masă nu mai este soluția

Autor: Ema Apostu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut noi declarații în contextul în care cazurile COVID au explodat, în ultimele 24 de ore, atingând un număr record de 2958 de români infectați cu coronavirus.

"Urmăriți ce înseamnă Italia şi Spania şi o să vedeți că testarea în masă nu mai este soluţia. Testul nu este o măsură de prevenţie. Testarea se face într-un context în care suntem siguri că avem acea replicaţie virală. În primele 72 de ore, un test poate ieşi negativ, deşi suntem infectaţi, dar nu avem acea replicare care să ne dea un rezultat pozitiv. Dăm o falsă siguranţă. Pentru un personal medical care lucrează zi de zi, testăm astăzi, a doua zi este în contact, testăm mâine.

Avem testări care se fac în cadrul unui protocol, în cadrul unor anchete epidemiologice. Relaţia unei anchete cu mecanisme de identificare, testare, izolare, carantinare sunt acele complexe care pot da şi aduc resursele pentru a putea scădea transmiterea în comunitate şi izola acele focare. Un test nu este o metodă prevenţie. Un test poate fi uneori o falsă siguranţă", a declarat Nelu Tătaru la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel