Tartă senzațional de bună: fără făină, fără unt și fără ulei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Tartă senzațional de bună, fără făină, fără unt și fără ulei. Sursa - pixabay.com
Tartă senzațional de bună, fără făină, fără unt și fără ulei. Sursa - pixabay.com
Când respectăm o dietă, eliminăm sau reducem drastic carbohidrații. 

Odată ce ajungem la greutatea ideală, ne puteam răsfăța cu niște bunătăți, atâta timp cât alegem dulciuri cu un conținut scăzut de grăsimi și fără ingrediente nocive.

Iată rețeta unei tarte ușor și rapid de făcut acasă. Este un desert fără făină de grâu și, prin urmare, potrivit și pentru cei care au intoleranță la gluten.

Lasagna cu dovleac, fără carne și fără sos bechamel. O porție are doar 280 de calorii

Nu este o prăjitură obișnuită cu iaurt, mere sau ciocolată, ci un desert gustos și slab în grăsimi, care este gata în 15 minute. Pentru a evita folosirea făinii de grâu, vom folosi făină de castane și câteva grame de amidon de cartofi.

 

Mai exact, va trebui să procuram următoarele ingrediente:

 

250 grame de ricotta sau iaurt;

200 grame de făină de castane;

50 grame de amidon de cartofi;

70 ml lapte;

2 ouă;

150 grame zahăr granulat;

1 plic praf de copt.

 

 

Prepararea

 

Amestecăm ricotta cu zahărul. Trebuie să amestecăm bine ca zahărul să se mai încorporeze bine. Se adaugă apoi ouăle și laptele la temperatura camerei. Când ingredientele sunt bine omogenizate, putem adăuga făina de castane și amidonul.

Cinci super-alimente care accelerează metabolismul: consumă-le la micul dejun pentru rezultate fabuloase

În acest caz vom folosi mixerul electric până când amestecul este omogen și, la final, vom adăuga praful de copt.

Turnăm aluatul într-o tavă unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt, nivelam suprafața și  presărăm zahăr brun.

Tarta se coace într-un cuptor, la 170 de grade, timp de 50 de minute. Verificăm gătirea cu o scobitoare. Când tarta s-a copt o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească. Apoi o putem servi pe masă, alături de o ceașcă de cafea. Poftă bună!

 

Vezi și:

 

Clătite delicioase cu mere și iaurt, fără nicio picătură de ulei. Doar 40 de calorii pe porție

 

Clătitele cu mere și iaurt grecesc pot fi consumate fără remușcare și de persoanele care sunt la dietă, deoarece nu trebuie prăjite în ulei.

Fără îndoială, clătitele sunt perfecte pentru a fi consumate ca și o gustare plină de savoare, dar și la micul dejun, pentru a începe ziua cu bine,

Nu aruncați frunzele și tulpina conopidei: folosiți-le pentru a pregăti un risotto cu cacao, senzațional de bun

Aluatul se face ușor și rapid. Mai mult, acesta este, cu siguranță, un avantaj pentru că le puteți face imediat. Odată gătite, clătitele vor dispărea rapid de pe masă. După ce veți încerca această rețetă, nu o veți mai abandona niciodată!

Clătitele cu mere și iaurt sunt irezistibile. Timp de pregătire - 10 minute, timp de gătire - 5 minute, timp total -15 minute, porții - 10 clătite mari, calorii - 40 per clătită.

Ingrediente:

2 mere,

100 grame iaurt grecesc,

1 lingură de îndulcitor cu stevia (sau 2 linguri de zahar),

2 linguri de făină,

1 ou,

coaja rasă de portocală,

praf de copt,

scorțișoară.

 

Pregătirea rețetei

 

Pentru început, curățați merele, scoateți miezul și dați-le prin răzătoare. Puneți merele rase într-un bol, adăugați îndulcitorul cu stevie (sau zahărul), iaurtul, scorțișoara, coaja de portocală și oul. Acum amestecați bine cu o lingură, astfel încât să obțineți un amestec de consistență moale.

Pâinici fără făină, cu doar 45 de calorii. Sunt gata în 5 minute

Adăugați făina și praful de copt. O tigaie antiaderentă se pune pe aragaz și se încinge. Cu o lingură puneți aluatul în tigaie și formați clătitele, care se coc pe ambele părți. Clăitele gate se pun pe un vas se de servire și se savurează cât sunt încă fierbinți. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel