Data publicării:
Tartă de mere în stil englezesc. Cea mai bună prăjitură pentru zilele de răsfăț
Tarta de mere în stil englezesc poate reprezenta desertul perfect pentru zilele în care vrei să te răsfeți cu ceva bun. Iată cum se prepară rețeta...
Ingrediente
Pentru aluatul de tartă:
450 g făină
4 linguri zahăr
125 g unt rece
8 linguri apă
sare
Pentru umplutură:
1 kg mere acrișoare
150g zahăr brun
2 lingurițe scorțișoară
nucșoară
2 linguri apă
1 lingură lapte pentru uns
1 linguriță zahăr pentru ornat
Cum se prepară
Se începe prepararea aluatului prin amestecarea făinii cu 4 linguri de zahăr și sare. Untul rece se taie cuburi și se adaugă peste făină. Se frământă cu mâinile. Se adaugă 8 linguri de apă și se omogenizează cu ajutorul unei linguri la început, iar apoi cu mâinile, potrivit retete.unica.ro. Dacă aluatul este prea uscat se mai pot adăuga 1-2 linguri de apă.
Se formează o bilă de aluat, se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider pentru 30 de minute. În timp ce aluatul e la rece, se spală merele, se scot cotoarele și se decojesc. Merele se taie cubulețe și se pun într-un castron. Se adaugă zahăr brun, două linguri de scorțișoară și puțină nucșoară. Se amestecă bine.
După ce aluatul s-a răcit, se împarte în două. O parte din aluat se rulează într-o formă rotundă cu ajutorul unui sucitor. Într-o formă de tartă cu aproximativ 26 cm diametru se întinde aluatul astfel încât aluatul să se prelingă în afara formei cam 1 cm. Amestecul de mere se pune peste aluat. Se stropește amestecul cu o lingură de apă. Cealaltă jumătate de aluat se întinde în aceeași formă rotundă și se adaugă peste forma de tartă.
Se sigilează aluatul pe margini prin mișcări de ciupire. În mijlocul tartei cu mere în stil englezesc se decupează, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, un cerc din aluat și se fac câteva crestături pentru ca tarta să poată respira în timpul coptului.
Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, căldură sus. Tarta de mere se coace la 180 de grade Celsius, căldură de jos timp de 30 de minute. După trecerea acestui timp se schimbă opțiunile de coacere la căldură sus și jos și se mai coace 20 de minute sau până prinde o culoare brun aurie. Tarta se servește cu zahăr presărat deasupra.
Citește și:
Cum se face delicioasa ciocolată de casă. Rețeta cu gustul de altădată
Ingrediente necesare:
450 g zahăr tos
125 ml de apă
150 g de unt cu minim 82% grăsime
500 g lapte praf
100 g cacao de bună calitate
un praf de sare
150 g migdale coapte
150 g merișoare
Cum se prepară
Punem zahărul cu apa și sarea la fiert, până când luăm o picătură între degete și ne lasă niște firișoare între ele - din momentul în care începe să fiarbă (1-2 minute), dar depinde și cât de tare este focul. Luăm de pe foc, adăugăm untul și lăsăm să se tempereze puțin, scrie chefnicolaitomescu.ro.
Într-un castron punem cacaua, laptele praf cernut printr-o sită și amestecăm bine. Peste compoziția de cacao punem 100 g migdale, 100 g merișoare. Turnăm siropul de zahăr și amestecăm până se omogenizează. Amestecăm bine cu mâna. Turnăm într-o tavă tapetată cu folie sau hârtie se copt, iar deasupra mai presărăm restul de migdale și merișoare. Lăsam așa câteva ore - asta în caz că aveți răbdare.
Vezi și: Biscuiți cu scorțișoară. Rețeta perfectă pentru o zi de toamnă rece și ploioasă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News