Pentru 4-6 porții veți avea nevoie de:
175 grame de făină,
125 grame de zahăr,
praf de sare,
100 grame unt rece, tăiat în cuburi,
2 gălbenușuri de ou,
2 lămâi,
350 grame de caise,
2 lingurițe amidon de porumb,
100 grame de smântână grasă,
1 ou,
50 grame de lapte condensat,
esență de vanilie,
4 linguri de gem de caise,
2 linguri de lichior de caise,
zahăr pudră pentru decor.
Rețeta pas cu pas
Mixați făina, 35 grame de zahăr, sare, untul răcit și un gălbenuș de ou cu un mixer. Apoi frământați aluatul cu mâinile.
Ungeți o formă dreptunghiulară (11 x 35 cm) cu ulei și puneți aluatul în ea, îndoind marginile în jurul pereților tăvii. După aceea, străpungeți aluatul în mai multe locuri cu o furculiță și puneți-l la congelator pentru 30 de minute.
Dovlecel copt cu piept de pui: un preparat delicios pentru un prânz în familie
Decojiți cu grijă o lămâie și tăiați coaja în fâșii subțiri. Coaja de la a doua lămâie trebuie dată prin răzătoare. Stoarceți din lămâi 3 linguri de suc. Tăiați caisele în jumătate.
Pentru a face glazura, combinați amidonul de porumb, smântâna, oul, gălbenușul rămas, coaja rasă de lămâie, sucul de lămâie, laptele condensat, esența de vanilie, 2 linguri de dulceață de caise, 2 linguri de lichior de caise și 35 grame de zahăr.
Pandișpan pufos cu lămâie: este aproape imposibil să-i reziști acestui desert delicios
Se toarnă glazura peste aluat, se așează caisele deasupra, apoi se dă prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 200°C, pentru 40 de minute.
În timp ce tarta se coace, puneți într-o cratiță fâșiile de coajă de lămâie, 25 grame de zahăr și 25 grame de și țineți-o pe foc până când lichidul se va evapora. Apoi lăsați să se răcească.
Compoziția obținută se toarnă peste tartă. La final, tarta se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!
BONUS. Plăcintă cu mere fără aluat: o rețetă simplă, rapidă și gustoasă. Succesul va fi garantat
Un desert care nu se demodează niciodată este plăcinta cu mere fără aluat. Vă oferim azi o rețetă simplă și rapidă, foarte gustoasă!
Plăcinta cu mere a fost întotdeauna un clasic îndrăgit care place tuturor. Este una dintre acele rețete pe care le-am învățat de la bunica să le preparăm, bucurându-ne de mirosul irezistibil care ieșea din cuptor.
Salată din 4 ingrediente, gata în 10 minute: are un gust extrem de interesant și este și sățioasă
Dacă nu vrei să renunți la gustul unic al merelor, iată deliciul care nu trebuie ratat. Se face într-o clipa și este cea mai simplă plăcintă cu mere care există.
Să vedem de ce avem nevoie:
1 rulou de foietaj;
2 mere;
zahăr brun după cum este necesar;
gem la alegere;
suc de 1 lămâie;
zahăr pudră.
Prepararea
Ungem bine cu ulei sau tapetam cu hârtie o tavă de copt. Întindem aluatul în interior și ridicăm marginile pe pereții tăvii. Acoperim aluatul cu gemul ales.
Merele trebuie spălate, curățate de coajă și cotor. Tăiem apoi merele curățate în felii, pe care trebuie să le stropim cu suc de lămâie și o zahăr pudră. Aranjam merele peste gem, astfel încât să-l acopere complet. Se presară acum zahar brun si se da la cuptor la 180 de grade.
Pulpe de pui cu măsline și lămâie fiartă: rețeta marocană
Plăcinta se dă la cuptor aproximativ douăzeci de minute, apoi se verifică dacă aluatul este maro auriu și merele sunt caramelizate. Oprim cuptorul și lăsăm plăcinta să se răcească, apoi o decorăm cu zahăr pudră.
Sfat suplimentar: puteți înlocui gemul sau dulceața cu cremă dacă aveți timp să o pregătiți. Dacă nu aveți zahăr pudră, nu vă faceți griji: îl puteți face acasă în câteva clipe, folosind zahăr normal și o râșniță.
Desertul este gata, fiind perfect pentru a fi preparat chiar și vara, deoarece nu te va obliga să stai mult în bucătărie. Plăcinta cu mere este perfectă pentru a fi servită la micul dejun sau după cină.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor
- Ce nu s-a văzut la vizita lui Marcel Ciolacu la Marea Moschee din Abu Dhabi. Imagini din spatele camerelor - Foto / Video în articol
- 'Explozii puternice' în provincia Isfahan din centrul Iranului - Reuters / Video
- Klaus Iohannis, în Republica Coreea. E prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008
- Nod în papură cu Vâlcu și Bulai: Campania electorală, analiza momentului
- Copiii, sub presiuni imense din partea societății, rețelelor de socializare și părinților. Cum să nu găsească căi de evadare?
- Separi cățeii de mamă înainte de opt luni? Se pedepsește cu închisoarea: Pedeapsa trebuie să fie mai drastică