Tartă cu pere, mere, miere și nuci. Rețeta pentru o zi de toamnă
Sezonul perelor a început, așa că ar trebui să profitați la maximum de aceste fructe.
Iată rețeta unei tarte cu pere, mere, miere și nuci.
Ingrediente:
pere - 3 bucăți,
mere - 3 bucăți,
nuci - 100 grame,
unt - 150 grame,
miere - 60 grame,
făină - 250 grame,
zahăr - 150 grame,
praf de sare.
Rețeta pas cu pas
Pentru această tartă, puteți lua orice nuci sau amestecul lor. Se rade untul bine răcit. Adăugați zahărul, sarea și făina. Se frământă cu mâinile până la starea de firimituri. Acest lucru trebuie făcut rapid pentru ca untul să nu aibă timp să se topească de la căldura mâinilor.
Plăcintă cu mere: este uimitoare, simplă și foarte rapidă. Rețeta celor trei pahare
Luați 4 linguri de firimiturile obținute și puneți-le în congelator. Restul se pun într-o formă detașabilă cu diametrul de 26 cm. Cu un pahar, apăsați firimiturile, pentru a forma baza tartei și laturile de aproximativ 2 cm înălțime. Puneți forma la frigider.
Încingeți cuptorul la 200°. Tăiați perele și merele în jumătate, îndepărtați-le miezul. Tăiați fructele în felii de 2-3 mm grosime. Prăjiți nucile într-o tigaie uscată și tăiați-le grosier cu un cuțit.
Scoateți forma cu aluatul răcit din frigider și adăugați jumătate din nuci. Întindeți alternativ perele și merele peste nuci ca un evantai. Acoperiți perele și merele cu nucile rămase și stropiți-le cu miere. Scoateți pesmetul din congelator și presărați-l peste fructe.
Rulouri de vinete cu o umplutură savuroasă. O porție are doar 50 de calorii
Coaceți tarta în cuptor timp de 30 de minute la 200°. Poftă bună!
BONUS. Tort din morcovi, un desert spectaculos pentru o cină cu prietenii
Tortul cu morcovi este unul dintre deserturile preferate pentru o petrecere de weekend sau o cină cu prietenii.
Ingrediente pentru blat:
făină - două pahare și jumătate,
praf de copt - 2 linguri,
sare - jumătate de linguriță,
scorțișoară - 2 lingurițe,
nucșoară - un sfert de linguriță,
ouă - 4 bucăți,
ulei vegetal - un pahar,
sos de mere neîndulcit - 1 pahar,
zahăr brun - 1 pahar,
zahăr granulat - 1 pahar,
morcovi ras - două pahare și jumătate,
nuci tocate - 1 pahar.
Pentru cremă
unt - o jumătate de pahar,
cremă de brânză - 200 grame,
zahăr pudră - 4 grame,
esență de vanilie - 1 linguriță.
Modul de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți cu ulei formele pentru blat. Tapetați fundul formelor de copt cu hârtie de pergament. Amestecați într-un castron faina, praful de copt, sarea, scorțișoara și nucșoara. Într-un alt castron, amestecați ouăle, untul, sosul de mere și cele două tipuri de zahăr.
Chec cu ciocolată și banane: o rețetă delicioasă pentru întreaga familie
Mixați cele două compoziții până se omogenizează. Morcovii rași se amestecă cu nucile pisate și se adaugă în aluat. Aluatul se toarnă în tăvile pregătite. Blatul se coace timp de 30-35 de minute.
Pulpe de pui, preparate în stil marocan: o rețetă simplă și savuroasă
Lăsați, apoi, blaturile să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi treceți un cuțit pe marginile tăvilor și răsturnați-le pe o farfurie. Lăsați blaturile să se răcească complet.
Cum se face crema
Puneți unul și cremă de brânză într-un mixer și amestecați până când compoziția devine pufoasă, circa trei minute. Se adaugă zahărul pudră și esența de vanilie și se amestecă până nu mai sunt cocoloașe. Asamblați tortul, ungând fiecare blat cu cremă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News