Tartă bicoloră: o rețetă rapidă pentru cei care nu au timp să stea în bucătărie
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 24 iun 2022, 18:27
WhatsApp
Tartă bicoloră - o rețetă rapidă pentru cei care nu au timp să stea în bucătărie. Sursa - Pexels
Tartă bicoloră - o rețetă rapidă pentru cei care nu au timp să stea în bucătărie. Sursa - Pexels
Uneori simți nevoia de a mânca un desert delicios, alături de o ceașcă de cafea și în compania prietenilor tăi. Dintr-un pahar de griș și două de chefir vei crea o tartă rapidă!  

Ei bine, desertul pe care ți-l propunem astăzi este potrivit pentru cei care nu au timp să stea prea mult la bucătărie, dar nici nu vor să renunțe la un desert gustos.

Este într-adevăr gata de a fi savurat în aproximativ o jumătate de oră.

Prăjitură cu piersici din ingrediente sănătoase și delicios. Rețeta secretă a bunicii

Dar să trecem la rețetă. Ingredientele de care avem nevoie:

un pahar (250 ml) de gris;

un pahar de zahăr;

două pahare de chefir;

jumătate de pahar de ulei vegetal;

un pahar de făină;

o linguriță de praf de copt;

două linguri de cacao.

 

Pregătirea tartei

Turnați un pahar de gris și un pahar de zahăr într-un castron mare. Amestecați cele două ingrediente cu o lingură până se încorporează bine.

Odată ce grisul și zahărul s-au îmbinat, adăugați două pahare de chefir și amestecați totul cu o lingură. Nu trebuie să existe cocoloașe. Când aluatul a devenit catifelat,  se lasă deoparte aproximativ douăzeci de minute.

Pune zece foi de dafin în mașina de spălat: vei fi uimit de rezultate

După ce timpul a expirat, adaugă în aluat o jumătate de cana de ulei vegetal (arahide, de exemplu) și o linguriță de praf de copt, apoi amesteci totul bine cu un tel de mână.

 Aluatul trebuie împărțit în două boluri. În unul din boluri se  mai pun două linguri de făină și se lucrează cu telul de mână. În celălalt bol, se pun două linguri de pudra de cacao neîndulcită și se lucrează cu telul.

Țelină gratinată la cuptor: o rețetă ușoară și gustoasă, care trebuie încercată

Se ia o forma de tort, cu diametru de  douăzeci de centimetri, se acoperă cu hârtie pergament, care se unge cu puțin ulei. Cu o lingură, adăugați, alternativ, cele două.

După ce ați pus aluatul în tavă, aceasta se bate încet pe masa de lucru,  apoi se da la cuptor, la 180 de grade, pentru 35 de minute.

Dacă se dorește, puteți crea pe tartă un decor elegant  cu ajutorul unei scobitori, creând o pânză de păianjen. Poftă bună!  

 

BONUS. Negresă cu cireșe și migdale: un desert delicios, fără coacere, gata în 10 minute

 

Odată cu venirea verii, undă verde o au mesele rapide și ușoare, care pot fi pregătite chiar cu câteva zile înainte. Alegem preparate reci și ușoare, care sunt ușor de digerat și nu ne îngreunează prea mult.

Același lucru este valabil și pentru deserturi, care pot fi create și fără a porni cuptorul.  De altfel, pentru crearea deliciilor dulci am putea apela la înghețate, smoothie-uri, limonade gustoase sau să optăm și pentru prepararea deserturilor crude.

Cu puține ingrediente și în doar 10 minute puteți crea un desert delicios, perfect pentru micul dejun.

Este cazul rețetei de astăzi, care conține migdalele și curmalele. Vorbim de o negresă pe care nu o vom coace în cuptor.

Luați o felie de pâine și turnați oțet peste ea: un remediu eficient care vă va cuceri

Un deliciu perfect și pentru sportivi, care poate fi consumat vara. Ideală ca o gustare sănătoasă, această negresă este o variantă delicioasă a celor clasice, preparate în cuptor.

Ingrediente pentru o tavă de 10 cm:

90 g migdale;

2 curmale;

15 grame de cacao amară;

15 grame de unt, 

2 linguri de lapte vegetal;

20 cireșe;

Desert super dietetic cu lapte: se prepară în 5 minute și are doar 90 de calorii

Pentru decor:

70 grame de ciocolată neagră,

70 grame de iaurt;

70 grame de lapte vegetal.

 

Rețeta pas cu pas 

 

Pune migdalele, cacao și untul într-un robot de bucătărie și amestecă totul. Pasta obținută se pune într-o tavă, de 10×10 cm, tapetată, în prealabil, cu hârtie de copt. Folosiți dosul unei linguri pentru a nivela suprafața și puneți tava la frigider.

Gătește ceva bun chiar dacă frigiderul este aproape gol: rețete cu care își vei impresiona musafirii

Între timp, clătiți și uscați bine cireșele, tăiați-le în jumătate și scoteți-le sâmburii. Într-o cratiță la bain-marie, topim ciocolata, în care vom adăuga laptele vegetal și iaurtul.

Se așează cireșele pe baza de curmale migdale, unt și cacao, iar deasupra se pune crema de ciocolată și iaurt. Pune desertul la frigider pentru aproximativ 2 ore.

Tarta sărată cu brânză afumată și legume. O rețetă rapidă și super delicioasă

Cei care nu preferă cireșele pot opta pentru fructele preferate. De fapt, ați putea înlocui cireșele cu banane. De asemenea, puteți înlocui iaurtul simplu cu un iaurt de vanilie, de preferat fără zaharuri adăugate.  Același lucru este valabil și pentru ciocolata neagră.

Ei bine, iată, din câteva ingrediente și doar în 10 minute veți crea un desert delicios care îl va cuceri și pe cel mai dificil oaspete. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?