TAROM trimite o nouă cursă specială vineri seară, la ora 20:35, spre Malaga, pentru repatrierea românilor afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 09 sep 2022, 13:24
WhatsApp
TAROM trimite o nouă cursă specială vineri seară, la ora 20:35, spre Malaga
TAROM trimite o nouă cursă specială vineri seară, la ora 20:35, spre Malaga
TAROM trimite o nouă cursa specială vineri seara, la ora 20:35, spre Malaga (Spania), aceasta fiind a patra cursă aviatică specială trimisă în ultimele trei zile pentru repatrierea cetăţenilor români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

'Aeronava TAROM urmează să repatrieze din Spania 160 de cetăţeni Români, care s-au înscris până acum pe liste. TAROM a trimis până acum curse aviatice speciale la Tel Aviv (Israel), Heraklion (Grecia) şi Larnaka (Cipru) pentru aducerea în România a cetăţenilor români în condiţii de siguranţă. Mulţumim echipajelor TAROM pentru răspunsul foarte prompt şi pentru asumarea acestor misiuni speciale!', a scris vineri Grindeanu, pe pagină de socializare.

Blue Air Aviation a anunţat marţi că suspendă până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, care pune compania în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

Executivul a aprobat alocarea sumei de 5 milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor în vederea aducerii românilor blocaţi pe aeroporturi din străinătate ca urmare a anulării zborurilor de către compania Blue Air, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Call center-ul MAE, misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României au primit, în total, 2.663 de solicitări de ajutor din partea românilor afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air, a informat joi Guvernul.

Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispoziţia cetăţenilor români aflaţi în străinătate, afectaţi de anularea recentă a zborurilor companiei Blue Air, două numere de telefon la care aceştia îşi pot notifica situaţia, pentru a solicita sprijin în vederea repatrierii. Astfel, românii blocaţi în străinătate din cauza situaţiei amintite pot solicita asistenţă la numărul 004 021 4311869, dar şi la numărul 004 0751084537. De asemenea, au la dispoziţie şi adresa de email [email protected].

Citește și - Wizz Air anunţă 3 rute noi şi 5 aeronave în plus la baza din Bucureşti și e pregătită să preia pasagerii Blue Air

'Cererea a crescut foarte mult în România în ultimele zile şi astfel am alocat încă cinci aeronave bazei noastre din Bucureşti, care va ajunge la un total de 17 aeronave. Ele vor veni începând cu luna octombrie şi vor adăuga frecvenţe mai multe pe rutele noastre din 9 septembrie', a spus Jeckel, într-o conferinţă de presă la Bucureşti.

Compania va lansa şi trei rute noi din 2 decembrie, din Bucureşti, către Praga, Atena şi Larnaca şi va creşte frecvenţa pe rutele interne, ceea ce va adăuga 2,6 milioane de locuri în piaţă şi va crea 250 de joburi.

Întrebată dacă planurile anunţate au legătură cu situaţia de la Blue Air, ea a precizat: 'Am făcut toate acestea în ultimele 24 de ore. Monitorizăm permanent ce se întâmplă în piaţă, avem planuri pregătite şi le putem pune în practică pe măsură ce lucrurile se întâmplă în piaţă. Reacţionăm imediat'.

De asemenea, jurnaliştii au dorit să ştie dacă Wizz Air se aştepta ca Blue Air să nu mai poată opera. 'Sunt în acest sector de 7 ani şi ne aşteptam să se întâmple acest lucru din 2016, era o situaţie care atârna în aer. Suntem pregătiţi să preluăm cererea. Dacă va fi o cerere, o vom prelua', a spus Evelin Jeckel.

Reprezentanta companiei a mai fost întrebată dacă Wizz Air este în pericol să ajungă în aceeaşi situaţie.

'Suntem extrem de stabili financiar, avem o lichiditate de 1,6 miliarde de euro, suntem prudenţi financiar şi ne facem planurile precaut. În cazul nostru, 5% dintre zboruri au fost anulate, iar pasagerii fie primesc o rezervare nouă la următorul zbor, pot solicita rambursare sub formă de bani sau credit de companie, care este 120% din valoarea rambursării. Rambursarea se face în şapte zile. A fost o vară dificilă pentru toate companiile din perspectiva lanţului de aprovizionare şi facem tot ceea ce ne stă putinţă să ducem toţi pasagerii, cu toate impedimentele externe', a răspuns Jeckel. 

Compania aeriană Wizz Air introduce trei noi rute din Bucureşti şi cinci aeronave în plus la baza din capitala României, fiind pregătită să preia pasagerii Blue Air, a anunţat, miercuri, Evelin Jeckel, Acting Network Office în cadrul Wizz Air. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?