TAROM anunţă, marți, ofertanţii pentru intermedierea vânzării a 20% din acţiuni
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

TAROM deschide marţi ofertele depuse în licitaţia pentru selectarea băncii de investiţii sau a societăţii de investiţii financiare care să ofere consultanţă juridică pentru vânzarea a cel puţin 20% din acţiuni via ofertă publică pe Bursa de Valori Bucureşti, astfel încât încheierea privatizării să se realizeze până la sfârşitul anului 2011.

Ofertele vor fi deschide marţi, ora 10.00, termenul limită pentru depunerea lor fiind 17 octombrie, ora 16.00.

Compania sau consorţiul selectat va trebui să pregătească, promoveze şi intermedieze oferta publică secundară de vânzare de acţiuni deţinute de Ministerul Transporturilor la TAROM.

Numărul de acţiuni ce vor fi puse în vânzare prin ofertă publică derulată pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti va reprezenta 20 de procente din capitalul social al companiei aeriene, informează Agerpres.

Au putut depune oferte intermediari individuali sau organizaţi în sindicate de intermediere, înregistraţi la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Banca Mondială va coordona selecţia managerilor privaţi la TAROM.

În prima fază, compania va intra în proces de privatizare a unui portofoliu de 20% din acţiuni, iar coordonarea selecţiei consultantului pentru recrutarea managerilor privaţi va fi realizată de Banca Mondială.

Calendarul exact privind selecţia managementului privat în companiile din subordinea MTI va fi stabilit imediat după încheierea contractului cu Banca Mondială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel