Tăriceanu - Iohannis, REPLICĂ despre MAJORĂRILE de PENSII și SALARII
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a dat o replică președintelui Klaus Iohannis despre avertismentul cu privire la salariile românilor. 

VEZI AICI CE A SPUS IOHANNIS

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăricanu, a comentat, marţi, declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis privind situaţia economică. Al doilea om în stat subliniază că majorarea salariilor şi pensiilor a dus la creşterea puterii de cumpărare a românilor, în ciuda faptului că inflaţia este la un nivel mai ridicat.

”Se vede în statistici”

”Cred că dacă preşedintele doreşte să se informeze şi să aibă o discuţie cu membrii Cabinetului, cu primul-ministru, sigur că acest lucru poate fi considerat ceva foarte util. (...) Nu vreau să fac polemică cu preşedintele. De principiu, în condiţiile majorării consistente a salariilor şi pensiilor în România în anul 2017 şi 2018, puterea de cumpărare a românilor, şi acest lucru se vede în statistici, a crescut, în pofida faptului că există în momentul de faţă un nivel de inflaţie mai ridicat, dar acest nivel de inflaţie urmează să se domolească, liniştească în a doua parte a anului. Pe ansamblu, va fi un nivel de inflaţie care nu are nici pe departe cum să erodeze puterea de cumpărare. Deci majorările consistente de salarii şi pensii sunt cu mult peste nivelul de inflaţie”, a spus Călin Popescu Tăriceanu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel