Țara noastră, promovată în rândul a 6 milioane de tineri, din 38 de țări. Min. Cadariu: România, o destinație ofertantă și accesibilă
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Fox)
Sursă foto: Pexels (Fox)
România turistică va fi promovată în rândul tinerilor din întreaga lume prin intermediul European Youth Card și International Student Identity Card!

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) colaborează împreună cu Asociația Europeană pentru Mobilitate (AEM) și Asociația pentru Sprijinirea Tinerilor, Studenților și Profesorilor (APSTSP) pentru creșterea notorietății României ca destinație turistică în rândul tinerilor care dețin o legitimație European Youth Card și/sau International Studenty Identity Card.

„Tinerii din întreaga lume sunt invitați să descopere România, o destinație ofertantă și accesibilă! Pe lângă experiențele antrenante oferite de orașele și stațiunile locale sau naționale, în vacanțele de tip city-break sau turism festivalier, un rol important în procesul de cunoaștere îl joacă și schimbul cultural. Călătorind, elevii și studeții pot lega prietenii, iar aceste relații reprezintă fundamentul în înțelegerea frumuseții diferențelor și asemănărilor dintre modalitățile de gândire și trai ale unor societăți diferite. În acest fel, pe lângă entuziasmul de a porni în aventură într-un loc nou, necunoscut, tinerii se pot dezvolta tot mai mult, prin îmbogățirea cunoștințelor, și, cu ajutorul rețelelor sociale, îi pot încuraja pe apropiații lor să le urmeze exemplul”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Inițiativa aparține UNESCO


• European Youth Card este o legitimație destinată tinerilor din Europa care aduce numeroase beneficii posesorilor săi, atât în țara de origine, dar și atunci când călătoresc în restul țărilor de pe continent. În prezent, peste 6 milioane de tineri cu vârste cuprinse între 12 și 30 de ani dețin această legitimație, iar 38 de țări sunt partenere.

• International Studenty Identity Card este singura legitimație recunoscută oriunde în lume, care atestă statutul de elev în ciclul gimnazial, licean, student, masterand sau doctorand și care le oferă acestora cele mai eficiente modalități de accesare a serviciilor de interes. Peste 6 milioane de tineri, cu vârste de până la 30 de ani, dețin legitimația, iar 130 de țări sunt partenere. Inițiativa aparține UNESCO.

În urma protocolului de colaborare încheiat, MAT va pune la dispoziția AEM și APSTSP o serie de materiale audiovizuale, care evidențiază atractivitatea destinației România, cu accent pe activități, aventură, city-break și turism rural, cu scopul promovării acestora în mediul online, pe platformele digitale ale partenerilor, precum și în cadrul altor acțiuni de interes. Totodată, ministerul acordă dreptul de utilizare a brandului de țară „România – Explorați Grădina Carpaților”, precum și a unui cod QR, care să redirecționeze utilizatorii către portalul www.romania.travel. Colaborarea este pro bono.

ASE, admitere 2022, sesiunea din toamnă

ASE a transmis că, din 5 septembrie, a început sesiunea de toamnă a concursului de admitere la programele universitare de licență pentru anul universitar 2022-2023. Înscrierile au loc în perioada 5 – 8 septembrie 2022 și se desfășoară prin încărcarea documentelor de concurs și plata taxei de înscriere pe platforma admitere.ase.ro. Citește continuarea articolului și află toate detaliile AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel