Data publicării:

Ţara în care consumul de ciocolată a crescut la 10 kilograme pe cap de locuitor

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Locuitorii acestei ţări europene par că nu se mai satură de ciocolată! Consumul pe cap de locuitor a crescut simţitor în ultimul an.

Atunci când vine vorba despre ciocolată, se pare că nemţii nu se joacă! Consumul pe cap de locuitor a crescut la aproape 10 kilograme în Germania. În ciuda inflației crescute și a prețurilor ridicate din economie, se pare că germanii nu renunță la ciocolată. Concret, consumul a crescut la aproape 10 kilograme pe cap de locuitor. Responsabilii din domeniu au mărit producția cu până la 1.7%, astfel, 1.2 milioane de tone de ciocolată sunt fabricate, așa cum afirmă Asociația Germană a Industriei de Cofetărie (BDSI), cu sediul la Bonn.

Estimările evidențiază că fiecare cetățean german va consuma mai mult de un iepuraș de ciocolată în perioada sărbătorilor de Paște. Din acest motiv, industria de profil urmează să producă 108 astfel de produse pentru vânzarea în Germania. Industria cofetăriei, pe de altă parte, nu este scutită de rata crescută a inflației și de prețurile ridicate. Costurile pentru produsele din acest segment le depășesc pe cele alocate pentru producția propriu-zisă cu până la 4.5%. Valoarea totală acordată pentru fabricare se ridică la 6.2 miliarde de euro, iar exporturile au crescut puternic.

Ca o curiozitate, gustul preferat al germanilor este cel al ciocolatei cu lapte, chiar dacă mulți producători au ales să adauge ciocolată neagră cu cantități mari de cacao în gama lor de produse. Pe piața din Germania se regăsesc din ce în ce mai multe sortimente vegane în care se utilizează cacao din țările de origine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel